POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Alvén anser att Adelsohn uppviglar mörka krafter: "På gränsen till förtal."

Stefan Alvén är upprörd.
Över Ulf Adelsohns påhopp på Pa Dembo Touray:
- Finns det inte ett ansvar om man sitter på Dif:s hedersläktare, säger Alvén till fotbollskanalen.se.

Under onsdagen hoppade Stefan Alvén av jobbet som sportchef i Djurgården efter att hans familj mottagit hot i bostaden söder om Stockholm. På torsdagen ringde Alvén upp fotbollskanalen.se för att han reagerat på en krönika om att fler måste protestera och agera.
Alvén höll med om det – och var även noga med att lyfta fram att det inte bara handlar om de mörka krafterna som förstör:

- Jag har läst i både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet om vad Ulf Adelsohn sagt om Dembo. För mig är det på gränsen till förtal men det får Dembo avgöra. Däremot undrar jag om det är okej för en person, som är gift med Sveriges idrottsminister och som vi tar emot match efter match på hedersläktaren, att säga så, säger Stefan Alvén och fortsätter.

- Därför blir det intressant att se om klubben och de som sitter runt honom tar emot honom med öppna armar till matchen på lördag och skrattar med honom? Sitter man tysta när han skickar ut sina förolämpningar? För det är känt att det är svårt att sitta runt honom sett till hur han låter och skriker förolämpningar.

Det var på onsdagen som Ulf Adelsohn gick ut i Realtid.se och sade bland annat följande: ”Jag kan inte bedöma hur bra Vaiho är eller inte, men jag kan bedöma att vi enligt min uppfattning inte har haft en så dålig målvakt under hela min livstid som vi har med Pa Dembo Touray.”

- Det är så löjligt, för alla sansade vet att idrotten gått fram något otroligt under hans livstid om vi ska hålla oss till fakta, säger Stefan Alvén som hoppas att Djurgården på något sätt markerar.

- Vad gör vi som klubb efter det här och efter att min familj blivit hotad? Arbetet med att sätta gränser och vara tydliga börjar någonstans och vi måste börja sätta gränser och vara tydliga om vad vi accepterar.

- Och ligger det inte ett särskilt ansvar att stötta laget när det går dåligt och man sitter på hedersläktaren? Gör vi inget som klubb så är det en grogrund för andra supportrar när man gör så på hedersläktaren.

I artikeln på realtid.se är den förre politikern Ulf Adelsohn även irriterad över att han sagt till klubbledningen att Pa Dembo Touray är för dålig och ändå har man inte gjort något i ärendet.

- Menar Ulf Adelsohn att vi ska ta bort Dembo för att Ulf Adelsohn tycker det? Vad jag vet är inte Ulf Adelsohn känd för sina fotbollskunskaper. Vem ska vi i så fall lyssna på? Sedan verkar Ulf Adelsohn inte förstå hur föreningsdemokrati fungerar. Som medlem röstar han fram en styrelse på årsmötet och den styrelsen utser en sportslig ledning som får mandat att styra laget, säger Stefan Alvén.

- Kan även undra vad det är för PR för klubben när en sådan stark Dif-profil går ut på det sättet?

Ska du själv gå på lördag?

- Vi får se. Jag vill gärna göra det, men jag vet inte.

Vad händer framöver?

- Jag kommer att ta det lugnt ett tag, sedan kommer det inte gå någon nöd på mig. Jag har redan fått ett jobberbjudande i dag och jag har varit advokat och jobbat med juridik och fotboll.

Publicerad 2011-05-05 kl 18:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå