Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Amerikan provar med Kalmar

Från att mest ha använt sig av brasilianska spelare riktar nu Kalmar FF blicken åt annat håll. I helgen testas amerikanen Johann Smith.

- Han blir här fram tills vi har tagit ett beslut, säger tränaren Nanne Bergstrand till tidningen Östra Småland.

I jakten på spel i VM i Sydafrika jagar nu flera potentiella landslagsspelare nya klubbar och inte minst i Sverige har ett antal spelare dykt upp för att visa upp sig. Senast i raden är Johann Smith som tränar med Kalmar och som kommer att finnas med mot Halmstad på lördagen.

- Jag vill spela och ta en plats i laget. Jag vill kickstarta min karriär igen. USA:s huvudtränare Bradley (Bob) kollar mycket på skandinavisk fotboll, så det här är en bra chans, säger Smith, som har spelat U18 och U20-landslagsfotboll med USA.

Smith spelade säsongen med Rijeka i den kroatiska förstaligan men då klubben fick ekonomiska problem och inte kunde betala ut löner valde Smith att se sig om åt annat håll. Först hamnade han hos Hammarby och tanken var att han skulle provspela men när han fick höra att också stockholmsklubben har ekonomiska problem drog han öronen åt sig direkt.
- Samma dag som jag kom berättade de att de hade ekonomiska problem. Det var inte aktuellt med spel där. Det var så frustrerande. Jag gjorde inte enda träning med dem.

Då är förutsättningarna mer gynsamma att ta en plats hos Kalmar.
- Vi ska titta på honom nu och sedan göra en bedömning. Vi vet att han har en snabbhet och vi vill se hur han kan fungera i vårt lag, säger sportchefen Svante Samuelsson till Östran.

Tränaren Nanne Bergstrand är också inne på samma linje men uttrycker sig lite annorlunda.
- Det intressanta är att hitta spetskompetens som passar in i vårt pussel.

Publicerad 2010-03-06 kl 13:42
Annons
Annons
Annons