Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Amin Affane: "Var bara AIK som gällde i Sverige"

Foto: Scanpix

Amin Affane är uppväxt i Göteborg. När han efter sina ungdomsår i Europa var det ändå bara en stad han ville "hem" till: Stockholm.
- Skulle jag till Allsvenskan var det bara AIK som gällde, säger han till Fotbollskanalen.

Redan som 16-åring lämnade Amin Affane sin hemstad Göteborg för att bli ungdomsår i Chelsea. Den unga svensken fick vid flertalet gånger komma upp och provspela med A-laget, men blev till slut utlånad till det holländska farmarlaget Roda JC. Efter utlåningen så har den svenska talangen hoppat mellan tre olika tyska klubbar innan han nu väljer att återvända till Sverige. Men inte till Göteborg där han är uppväxt utan till Stockholm.

- Jag sa till min agent att skulle jag tillbaka till Allsvenskan så var det bara AIK som gällde. Sedan var klubben väldigt intresserade av mig och det var därför jag valde dem. Jag känner att AIK är den största klubben i Sverige och ligger i en perfekt stad. Här finns alla förutsättningar som jag behöver för att kunna utvecklas och gå vidare i karriären, säger Affane till Fotbollskanalen.

Du är från Göteborg, men ändå var Stockholmsklubben AIK det enda alternativet för dig?
- Ja, jag kände så. Först och främst så ville jag inte tillbaka till Allsvenskan, men när jag hörde om AIK:s intresse så är de det laget i Allsvenskan där det känns mest som att spela utomlands. Jag har alltid följt AIK och gillat klubben.

Hur ser din relation ut till klubben sedan tidigare?
- Nej, jag har aldrig haft någon relation alls till Allsvenskan sedan jag lämnade när jag var 16 år. Jag har faktiskt inte kollat så mycket på Allsvenskan, utan jag har bara följt några spelare i AIK och några vänner i Djurgården, Simon Tibbling bland annat. 

Amin Affane är en kortväxt offensiv mittfältare som även spelat som anfallare. 

- Jag vet inte vad jag kommer att tillföra, men jag vet vad jag kommer att försöka tillföra. Det är positiv energi och mycket poäng. Jag ska göra allt för att klubben och fansen ska bli glada och stolta.

Efter din tid i Chelsea så har du hoppat en del mellan klubbar. Hur skulle du beskriva din tid efter ungdomsåren i London?

- Det är så i fotboll ibland. Man rör på sig och får erfarenhet och jag känner att jag fått ännu mer rutin för varje klubb som jag varit i. Jag kör på med all min erfarenhet eftersom jag bott i så många olika länder och spelat i så många klubbar. Det är väldigt viktigt i fotboll att ha en stor erfarenhet.

Du lämnar Arminia Bielefeld redan efter ett halvår, hur var din situation där?
-  Nej, grejen var den att jag försökte komma till Allsvenskan redan under sommaren, men transferfönstret var då stängt. Sedan så hade jag intresse från Tyskland och några andra länder, så jag kände att jag testar Arminia Bielefeld i ett halvår. Men jag ville ju Allsvenskan, och när jag hörde att AIK var intresserade så var det ömsesidigt. 

Är målet att ta fart utomlands igen? 
- Just nu tänker jag på vart jag är och att jag ska göra bra ifrån mig här. Vad som händer det händer. Målet är att göra en riktigt bra säsong med AIK och att vi tillsammans gör en bra säsong.

Publicerad 2016-01-09 kl 07:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER