POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Amuneke: ''Min karriär har varit crazy''

Kevin Amuneke får chansen av Helsingborg - med kravet att visa att han inte är ett problembarn.
- Min karriär har varit "crazy", men jag försöker lägga det förflutna bakom mig.

Om nu Kevin Amuneke imponerar såväl fotbollsmässigt som med en en sund personlighet så kan han bli aktuell när - eller om - någon av Alexander Gerndt eller Rasmus Jönsson säljs.
Problemet för Amuneke är att han dras med ett ''badboy''-rykte efter  fem klubbar i fyra länder under senaste fyra säsongerna.

— Min karriär har varit "crazy", men jag försöker lägga det förflutna bakom mig. En massa människor sågar mig säkert, men det kan jag inte göra någonting åt. Allt jag kan säga är att problemen inte berott på mig, säger Amuneke till Helsingborgs Dagblad.

— Jag lägger min stolthet, och allt annat som hänt, åt sidan för att göra ett försök att komma tillbaka. Och den som tror att detta handlar om pengar har fel.

Helsingborg har noga tänkt sig för efter den förfrågan som kom från Amuneke om att få chansen att träna med HIF.
Sportchefen Jesper Jansson gick så långt att han pratade med spelartruppen om det var okej att ge honom chansen.

— Vi är väldigt måna om att spelare ska passa in i gruppen. Harmonin får inte störas. Förhoppningsvis har han (Kevin Amuneke) lärt sig något på vägen och dessutom anser jag att alla förtjänar en andra chans, förklarar Jansson.

För Kevin Amuneke blir det oerhört viktiga dagar med Helsingborg.
Inte en match på ett halvår och om inte alltför länge kan HIF ha sålt en anfallare och med det en öppning för nigerianen.

— Får jag vara kvar här kommer jag att vara beredd. Men just nu måste jag fokusera på saker som att bygga upp min fysik, försöka smälta in i gruppen och hitta glädjen till fotbollen igen. Jag har saknat glädjen och passionen ända sedan jag lämnade Landskrona, säger Kevin Amuneke.

Kevin Amuneke får emellertid inte spela för Helsingborg förrän den 1 augusti då transferfönstret öppnar igen. Han må vara klubblös men det är hans senaste klubb, portugisiska Nacional som äger spelarlicensen.

 

 

Publicerad 2011-04-14 kl 09:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå