Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Anders Andersson närmar sig comeback

Fem månader har passerat sedan den olycksaliga träningen när Malmö FF:s Anders Andersson ådrog sig en fraktur på smalbenet. Nu börjar veteranen se slutet på skadeeländet.

- Läkarna säger inget om när jag kan vara tillbaka utan jag får känna hur det känns. Om musklerna bara håller skulle jag kunna spela om några veckor, säger han till FotbollDirekt.se.

Anders Andersson var Malmös kanske bästa spelare i fjol och var givetvis tänkt som en nyckelspelare i Roland Nilssons lagbygge. Istället tvingades MFF klara sig utan 34-åringen och mittbacken fick ha benet i ett gipspaket i närmare åtta veckor. De första uppgifterna talade om att vårsäsongen var förstörd, men att Andersson skulle vara tillbaka någon gång efter sommaruppehållet.

- Det var en liten optimistisk prognos. Men jag tycker ändå att det har gått helt enligt tidsplanen.

Fattas 25 procent

För närvarande tränar Anders Andersson rehab med sjukgymnasten Richard Dahan. Han kan nästa gå för fullt, men räknar med att det fortfarande fattas 25 procent. Däremot känner veteranen ingen smärta längre.

- Det är ingen fara utan det ska vara helt läkt. Däremot är inte musklerna riktigt klara än och skulle jag gå på för fullt är risken stor att jag skulle få en bristning, berättar han.

Trots den långa skadeperioden har Anders aldrig släppt närheten till laget. Han är med hela tiden - även när det vankas allsvensk match. - Man är ju himmelsblå, konstaterar Anders Andersson.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-20 kl 10:30
Annons
Annons
Annons