Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Anders Svensson dömer ut Elfsborgs säsong

Elfsborg är på väg mot en topp4-placering - för femte året i följd. Men ännu en missad guldstrid är så stor besvikelse för Anders Svensson att han underkänner Elfsborgs säsong.
- Vi måste alla titta oss i spegeln och kräva mer av oss själva.

Allsvenskans mest meriterade spelare har svårt att smälta att så hårdsatsande Elfsborg är 20 poäng bakom Malmö och Helsingborg i toppen.
Men några tillfälligheter handlar det inte om för Anders Svensson.
Gapet är precis så stort som tabellen visar och den 100-faldige landslagsmannen gör inte minsta försök till att släta över någonting.

- Nej, varför skulle jag göra det? Det är ju så uppenbart och ingenting att hymla med. Malmö och Helsingborg har verkligen krossat oss andra. Det har även på sätt och vis Örebro gjort som också verkligen imponerat på mig, säger Anders Svensson till FotbollDirekt.se.

- Vi har underpresterat och jag kan inte ge oss godkänt även om det förstås på sätt och vis är väldigt starkt att komma minst fyra fem år i rad. Så lite tudelad är man ju. Det är både bra - och inte.

Det stora felet för Anders Svensson är att för många på en och samma gång inte prickat in sina bästa jag - och då spelar det ingen roll hur namnkunnigt Elfsborgs material är och hur många miljoner som än har satsats bara i år.

- Nej, men så är det. Det är nog bara två-tre spelare som får godkänt, resten har underpresterat, säger Svensson utan omsvep.

- Vi kan så mycket bättre och måste alla rannsaka oss själva. Största felet? Ja, men det är som jag säger - för många av våra spelare har underpresterat. Det är där felet ligger.

Hur viktigt är det att det vänder uppåt igen nästa säsong - om man nu kan prata så - efter placeringarna 1-4-2-3 och möjligen fyra igen efter den här säsongen?

- Det är jätteviktigt. Så kolossalt stor skillnad som det varit i år får det inte vara. Det är viktigt för oss att lyckas bättre nästa säsong.

- Men samtidigt har vi mycket talang och ett bra lag och ett sparkapital i spelare som både Jesper Christiansen och Jon Jönsson som kommit in mitt under säsongen och jag vet själv hur svårt sådant kan vara.

- Jag är övertygad om att vi har som exempelvis mer att få ut av både Jesper och Jon nästa säsong.


Ola Gustavsson

Publicerad 2010-11-03 kl 15:05
Annons
Annons
Annons