POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Anders Svensson gläds åt Källströms hemkomst: "En så bra spelare lyfter hela serien"

Foto: Bildbyrån

Anders Svensson vände själv hem till allsvenskan som utlandsproffs 2005. Nu gläds han åt att se sin tidigare landslagskamrat Kim Källström i serien.
- För mig som följer allsvenskan är det jäkligt roligt att han kommer hem, säger Svensson till TT.

Allsvenskan har inför den här säsongen fått flera hemvändare. Den kanske allra mest uppmärksammade är Kim Källströms återkomst i Djurgården, efter 14 år som utlandsproffs.

Mittfältarens tidigare landslagskollega, Anders Svensson, vände själv hem från Southampton till Elfsborg 2005. Han tror att Källström kan hantera de stora förväntningarna som finns och göra det bra i allsvenskan.

- Kim har spelat i stora klubbar i Europa och är van att spela under press. Han drivs av det. Han är otroligt mentalt stark. Det spelar ingen roll om Kim missar fem passningar i rad, han vill ändå ha bollen. För mig som följer allsvenskan är det jäkligt roligt att han kommer hem. En så bra spelare lyfter hela serien. Det är en spelare som har något som få andra har: passningsspelet och tryggheten på planen. Jag är övertygad om att det går bra för Kim och jag tror inte att han behöver något råd från mig, säger Svensson till TT.

Även Markus Rosenberg hade många år utomlands - nio - när han återvände till Malmö FF från West Bromwich 2014.

- Det var en fantastisk känsla. När jag blev proffs drömde jag om att komma hem och spela för Malmö FF, utan att glömma nuet när jag var i Europa. Och jag känner bara positiva "vibbar" med allt, säger anfallaren.

Rosenberg menar att det finns en del fällor man kan gå i när man vänder hem till allsvenskan.

- Självklart. Den stora fällan är att man tror att allsvenskan är dålig. Den är minst lika svår som de andra ligorna. Svenska lag är otroligt bra defensivt. Många lag ute i Europa i många ligor koncentrerar sig väldigt mycket mer på det fina spelet, det offensiva spelet. Skulle man tänka att det här är en lätt serie så gör man fel.

Publicerad 2017-03-28 kl 08:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå