POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Anders Svensson: Ingen risk för guldfrossa

Skadade Anders Svensson inför Elfsborgs möte med Trelleborg där Elfsborg kan få rejält guldhäng.

... skadade Elfsborgsstjärnan inför Elfsborgs match mot Trelleborg i fotbollsallsvenskan. Kalmar FF som har förlorat de två senaste matcherna, verkar ha fått lite guldfrossa.

Hur ska ni, som är tre poäng efter serieledaren, utnyttja det?

-Genom att försöka slå Trelleborg. och det blir inte lätt, de har inte förlorat på bra länge (ingen förlust i de senaste tio omgångarna). De är i bra form, det blir en spännande match.

Finns det någon risk att Elfsborg skulle kunna drabbas av guldfrossa?

-Jag känner inte det. Vi har haft så mycket problem med skador under året och har ändå lyckats hålla oss kvar i toppen, en otrolig styrka, så det känns bara som en bonus att vi är med och slåss om guldet.

När ni vann allsvenskan 2006 gick ni upp i topp med sex omgångar kvar. Har ni en fördel av att ha varit i den här sitsen tidigare?

-Inte direkt, det är så många nya spelare med och det är så många tillfälligheter som avgör. Vi koncentrerar oss på fem väldigt tuffa matcher. Och säga vad man vill om det här med att det skulle vara skönare att jaga, det tycker inte jag. Jag hade hellre legat etta och några poäng före.

Hur ser laget ut inför Trelleborgsmatchen?

-Några spelare är definitivt borta, som jag och Stefan Ishizaki. Och James Keane är avstängd. Vi har lite trubbel och lite småkänningar, som det brukar vara så här i slutet på säsongen.

TT

Publicerad 2008-10-20 kl 17:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå