Anders Svensson övertidshjälte med frispark

De tre tilläggsminuterna var på väg att rinna ut. Då fick Elfsborg en sista chans att avgöra. Frispark ett par meter utanför straffområdet och fram klev mittfältsstjärnan Anders Svensson.
-En oerhört skön känsla att se bollen gå in, sade Svensson efter att ha skruvat in matchavgörande 2-1 borta mot Gefle.

Svenssons frispark var lite av en repris på den han slog mot Argentina i VM 2002. Det var dessutom det absolut sista som hände i en annars tillknäppt och chansfattig historia på Strömvallen.

Varken Gefle eller Elfsborg hade förlorat i allsvenskan i år - och det såg länge, länge ut att förbli så.

Efter 1-1 i paus, där veteranen Hasse Berggren gett Gefle ledningen mitt i första halvlek och vänsterbacken Mathias Florén kvitterat strax innan halvtidsvilan, var Elfsborg på jakt efter ett segermål i andra halvlek. Men Boråslaget hade svårt att forcera hemmalagets täta försvar.

-Vi kommer in med dålig energi från start, har ett dåligt passningsspel, dålig rörelse och kör gång på gång fast i det välorganiserade Gävleblocket. Vi ska vara väldigt glada över den här segern,sade Elfsborgs tränare Magnus

Haglund.

Haglund flyttade upp Anders Svensson i en mer offensiv roll efter paus. Det gav viss effekt. Elfsborg fick ett tydligare grepp om spelet - men chanserna var fortsatt lätträknade.

-Det är svårt att hitta ytor mot Gefle. De går inte på och pressar fast det står 1-1. Samtidigt gör vi ingen kanonmatch, fastslog Anders Svensson.
När Elfsborg fick frisparken var det inte oväntat att det var den erfarne landslagsmannen som klev fram.

-Jag visste att det var det sista som skulle hända. Jag fick en bra båge över muren och det var en oerhört skön känsla att se bollen gå in. Det är svårt att vinna här i Gävle och det känns extra skönt med tre poäng med tanke på att vi tappade i slutet mot Kalmar senast, menade Svensson.

Att klockan tickat iväg till 93.30 fast bara tre minuter aviserats var inget som upprörde i hemmalaget.

-Domarna har varit väldigt tydliga med att om det blir en hörna eller frispark innan tiden är ute så ska den få slås, bekräftade Magnus Haglund.
Gefle var bara sekunder från fjärde raka matchen utan förlust.

-Det känns som alla säkert förstår fruktansvärt surt att förlora i 94:e minuten. Det kändes som att vi hade kontroll i andra halvlek, suckade Gefletränaren Urban Hammar.