POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Anders Svensson redo för EM: ''Är i bra form''

Fredrik Berglund stod för två av Elfsborgs mål i 3-0 segern mot Göteborg. Mittfältarna Stefan Ishizaki och Anders Svensson bidrog dock i allra högsta grad till segern och nu skuggar Elfsborg serieledarna Kalmar.

- Det känns väldigt bra. Jag är i bra form och redo för EM, sa Anders Svensson till FotbollDirekt.com.

Svensson agerade motor och styrde spelet fullständigt hos hemmalaget. Till sin hjälp hade han Stefan Ishizaki som även han gjorde en mycket bra match.
- Stefan visade en hög nivå och är en väldigt kreativ spelare, berömde Svensson.

Det var nämnde Ishizaki som stod för framspelningen till Elfsborgs ledningsmål. Gästernas målvakt Kim Christensen passade en inspark till vänsterbacken Hjalmar Jónsson, något högermittfältaren uppfattade blixsnabbt. Han stal bollen från islänningen och skickade in den till Berglund som fri kunde göra 1-0.
- Skönt för ''Bella'' att göra mål. Vi behöver en målskytt om vi ska vara med och kämpa om SM-guldet.

Berglund nöjde sig dock inte med det och på en hörna, slagen av Ishizaki, skarvade mittbacken Teddy Lucic vidare bollen rakt på Berglunds panna. 2-0 och det fullsatta Borås Arena vädrade seger.

Så blev det också och Stefan Ishizaki punkterade matchen på tilläggstid när hans frispark tappades in i mål av Christensen. I morgon tas den svenska EM-truppen ut och frågan är om Anders Svensson får sällskap av Teddy Lucic. Själv är han given och full av tillförsikt.
- Jag har ett bra självförtroende och de senaste veckorna har känts väldigt bra. Nu ska det bli jättekul med ännu ett stort mästerskap.

Elfsborg - Göteborg 3-0 (0-0)
Målen: 1-0 (69) Fredrik Berglund, 2-0 (75) Fredrik Berglund, 3-0 (91) Stefan Ishizaki
Varningar: IFE: Martin Andersson, IFK: Mattias Bjärsmyr
Domare: Martin Hansson
Publik: 16 599

Publicerad 2008-05-13 kl 02:18
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå