Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Anders Svensson var nära Red Bulls: "Vi hade kontakt"

MONTCLAIR. Anders Svensson har förlängt med Elfsborg.
Men han kunde spelat i USA.
- Vi hade kontakt, säger Hans Backe till fotbollskanalen.se.

När Hans Backe tog över Major League Soccers sämsta lag i vintras hade han ögonen på en svensk spelare som han ville få till New York Red Bulls.
Anders Svensson var ett av namnen på Backes önskelista.

- Vi hade kontakt med varandra men det gick inte att lösa med Elfsborg till slut. Beroende på lönetaket här så kan vi bara ta Bosman-spelare, säger Hans Backe sittande i en soffa på sitt kontor.

- Så det blev inget av det.

Backe har just avslutat en träning med Red Bulls i värmen på Montclair State University och har sett hur två andra nyförvärv visat gryende form: Thierry Henry och Rafael Marquéz.
Dessutom kan han njuta av att ha förvandlat ett loser-lag - bara fem segrar på 30 matcher i fjol - till en plötslig outsider att vinna hela MLS.

- Henry och Marquez har haft en stor påverkan på träningarna, kvaliteten har ökat markant. Varje träning är mer tävlingsinriktad nu, säger Backe.

Något alla kunde se när Thierry Henry och Backes assisterande Göran Aral tjafsade om en boll som Henry inte vill ha till offside.
Men Backe är försiktig när det gäller att Henry och Marquéz ska kunna ta laget hela vägen:

- En sådan som Henry har inte spelat mycket det senaste året och både han och Marquez behöver en ordentlig försäsong för att vi ska kunna få ut ännu mer av dem. Så det kommer vi att se först nästa år, säger han.

En svensk som placerades i Red Bulls i somras var Fredrik Ljungberg som fick lämna Seattle Sounders efter lite interna dispyter:

- Det var aldrig riktigt nära. Vi får bara ha tre DP-spelare per lag (Designated Players är sådana som får betalas lön även utanför lönetaket och David Beckham var den första) och det hade vi redan då, säger Backe.

Hur ser Ljungberg ut på planen?
- Pigg, jäkligt pigg. Han har varit skadefri i två år nu så den operation han gjorde måste ha varit lyckad. Sedan har han den där vinnarinställningen.

Att New York Red Bulls är attraktivt har Backe känt av:

- Ja, det var en ruskig snurr i våras, bland det värsta jag varit med om som tränare. Och efter vi hade "sajnat" Henry och Marquez så var det en rad världstjärnor vars agenter hörde av sig och ville komma hit, säger han.

Hans Backe har ihop med Göran Aral och norrmannen Erik Solér som är manager satt ihop en budget inför 2011 och vet att man vill förstärka laget. Men vilka spelare han siktar på vill inte Backe svara på.

- Det gäller att vi hittar Bosmanspelare eftersom vi har svårt med lönetaket annars. Om det finns aktuella spelare i allsvenskan? De skandinaviska spelarna passar rätt bra här och det finns många men vi har inte gjort någon koll av dem nu.

Publicerad 2010-10-01 kl 09:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons