POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Andersson efter Badji-försäljningen: "Mest troliga är nog att de ringer mig"

Foto: Bildbyrån.

Djurgården sålde i dag Aliou Badji till Rapid Wien.
Då skickar Bosse Andersson en hint till två spelare. 
- Det mest troliga är nog att både Magnus och Astrit ringer mig när jag nu sålt Badji, skrattar Dif-sportchefen till Fotbollskanalen. 

Djurgården meddelade i dag att Aliou Badji - efter månader av spekulationer - lämnar föreningen för ett avtal med Rapid Wien i Österrike. Nu kan Djurgårdens sportchef Bosse Andersson summera ett par månader av rykten, där det först lutade mot en flytt för anfallaren till Kina och sedan blev samtal med flera olika klubbar i Europa. 

- Det finns alltid, rent konkret, utmaningar med att göra spelaraffärer. Vi hade en plan tillsammans och det fanns ett ganska stort intresse under transferfönstret. Vi ville hitta en lösning och hade olika alternativ, där vi förde diskussioner. Det var fantastiskt i Kina, men spelaren ville inte dit. Han var klar med att det ska vara Europa med den sportsliga biten, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

- Vi förde diskussioner med ett antal andra europeiska klubbar, men vi var inte eniga. Vi hade även förslag för lån, men sedan blev det Rapid. Vi hade kunnat göra en bättre affär än med Rapid, men samtidigt kom man till en situation där man funderade över vad som är bäst och det fanns ett par fördelar sportsligt. För Badji innebär det att spela i Europa och mot Inter. Det fanns även en sportsligt bra plan för Badji, fortsätter han. 

Expressen uppgav tidigare i dag att Djurgården får omkring 20 miljoner kronor för försäljningen och att föreningen har en vidareförsäljningsklausul på 25 procent. Andersson tror att det finns goda möjligheter att Badji kan säljas vidare i framtiden. 

- Vi får betalt direkt, vilket inte alltid är vanligt med europeiska klubbar, samtidigt som vi har en stor del om Badji skulle gå vidare. Rapid Wien har sålt spelare vidare tidigare, så det var en samlad bedömning. Vi är glada över att Badji är glad och över ytterligare en fantastisk spelarförsäljning. Det är en spelare som kom till Djurgården och nu går vidare till en europeisk klubb. Det hade kunnat vara större utfall, men det blev sportsligt och den biten, säger Andersson utan att bekräfta varken övergångssumma eller procent vid en vidareförsäljning. 

Andersson berättar vidare att affären bidrar till att föreningen kan bygga vidare långsiktigt, samtidigt som pengarna möjligen kan finansiera ytterligare ett nyförärv inför den kommande säsongen. I sådana fall handlar det om en offensiv spelare. 

- Det är viktigt att bygga en långsiktighet i klubben och det här ger oss en trygghet att fortsätta utveckla klubben på det sättet som vi jobbat med, att  långsiktigt vara med och slåss om Europa. Den här affären finansierar alla affärer vi gjort i vinter och kanske någon till. Det gör att vi fortsätter att bygga långsiktigt, säger han. 

- Vi har en ganska klar bild (av vad Djurgården vill förstärka). Det får vi återkomma till, men det är spelare med offensiva kvaliteter. Vi är trygga med målvaktssituationen och med backlinjen, så kanske någon till spelare som är offensiv, fortsätter han. 

Andersson har tidigare bekräftat att han träffat Astrit Ajdarevic, som nyligen bröt sitt avtal med AEK Aten, men även sagt att Magnus Eriksson åter kommer att spela i Djurgården en dag, men att det är oklart när den dagen kommer och om det är under 2019. Om pengarna kommer gå till den duon vill däremot inte sportchefen bekräfta. 

- Den här affären ger förutsättningar att känna trygghet ekonomiskt för att lösa andra (spelare). Vi har haft med det i beräkningarna. Vi har möjlighet att förstärka vår trupp ytterligare. 

Kommer du att ringa Ajdarevic och Eriksson?
-
Jag tror inte att jag behöver ringa dem. Det mest troliga är nog att både Magnus och Astrit ringer mig när jag nu sålt Badji, skrattar Andersson. 

Publicerad 2019-02-06 kl 18:52
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto