Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Andersson efter förlusten mot AIK: "Såg ut som skräp, men är inte orolig"

Foto: Scanpix

Det blev ingen rolig match för IFK Norrköping som förlorade mot AIK med hela 4-1. Efteråt var tränaren Janne Andersson allt annat än nöjd med lagets prestation.
- Det såg ut som skräp där ute, men jag är inte orolig, sa han till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping åkte under söndagen upp till Stockholm för att möta AIK inför 2523 åskådare på ett kylslaget Skytteholm. Det som på förhand såg ut som en jämn match mellan två lag som kom i toppen av Allsvenskan förra året utvecklades istället till att bli en match helt i AIK:s favör. Efter bland annat två mål av Denni Avdic så vann hemmalaget med klara 4-1, siffror som mycket väl kunde ha blivit större.

- Vi såg ut att spela i en växel för långsamt i allt vi gjorde där ute, det var väldigt segt från början mot ett AIK som var högmotiverat. Därför så blev det en match helt i deras villkor. De gånger vi spelade oss ur pressen i den första halvleken så skapade vi några chanser, men vi hade ett alldeles för dåligt anfall och behövde ägna oss åt försvarsspel, sade IFK Norrköpings tränaren Janne Andersson efteråt.

- Det var en dålig match från vår sida och där det var många spelare som hade en dålig dag vilket gjorde att det såg segt och trögt ut. AIK var solklart bättre än oss.

Även mittfältaren Nicklas Bärkroth var besviken på lagets prestation efteråt.

- Det var ingen bra match från våran sida och det är aldrig roligt att förlora fotbollsmatcher. Men är det någon gång som man kan göra det så är det nu på försäsongen så att man kan rätta till det. Det kan vara bra att få sig en liten överkörare och inse att det krävs ett stort arbete, berättade han till Fotbollskanalen.

Peking kom i veckan hem från sitt träningsläger i Portugal där man förvisso förlorat två av tre matcher, men spelade mot etablerat motstånd där man bland annat mötte ryska mästarlaget Zenit. Janne Andersson menade att man inte riktigt kommit hem ännu mentalt och vant sig med det svenska konstgräset.

- Jag vill aldrig skylla på någonting, utan kan bara konstatera att AIK var mycket bättre än oss. Sedan så ser det ut som vi är kvar på en dålig gräsmatta nere i Portugal då det går lite trögare i allt vi gör. Normalt sett så ska vi vara mycket rappare men det är vi inte idag, det är AIK. Sedan visar det här lite att när det blir en sådan här typ av match så är Andreas (Johansson) väldigt viktig för oss, det kan vi inte bortse från. Men det visste vi innan så det var ingen överraskning, sa Janne Andersson efteråt

Det är en vecka kvar till tävlingssäsongen börjar, är du orolig med tanke på hur det såg ut i matchen?
- Nej, det är jag inte. Vi har spelat fyra matcher tidigare och har sett bra ut, det här var femte matchen nu och idag såg det ut som skräp. Men så är fotboll ibland, så det är jag inte så bekymrad över. Däremot så får vi ta lärdom av den här typen av insatser, vilket är skitviktigt. Vi måste förstå varför det blev som det blev och sen får man göra det bättre nästa gång.

Även Nicklas Bärkroth ser, trots förlusten, ljust på framtiden.

- Det handlar nog mer om att vi kommer hit och möter ett AIK som är väldigt taggade och hade mycket fans på plats, vilket var en stor grej för dem. Vi tänkte väl lite mer som man brukar inför en träningsmatch, vilket man absolut inte ska göra. Det handlar om att vara påkopplad till hundra procent och där var AIK mycket bättre än oss idag.

- Jag tycker ändå att det ser väldigt bra ut. Vi har haft ett jättebra läger nere i Portugal där vi spelat mot bra motstånd. Vi kommer hit idag (läs igår) och gör en dålig match, men det betyder ingenting, utan det handlar bara om att vi måste jobba hårdare.

Publicerad 2016-02-15 kl 08:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons