Andersson knäckte skytteligaledaren: ''Han var fantastisk''

Henrik Larsson gjorde enda målet när Helsingborg besegrade Kalmar FF med 1-0. Men den stora hjälten idag var HIF-målvakten Daniel Andersson.

- Han var helt fantastisk. Daniel räddar oss verkligen idag, säger mittfältaren Andreas Landgren till FotbollDirekt.se.

Det var vid två tillfällen som Andersson fick göra räddningar som platsar i den högre skolan. Bägge gångerna var det skytteligaledaren Patrik Ingelsten som var mycket nära att bryta hemmalagets nolla. I mitten av första halvlek hävde sig en helt friställd Ingelsten fram och nickade bollen förbi Daniel Andersson - trodde alla. Men målvakten fick på något mirakulöst sett ut ett ben. I andra akten fick han sträcka ut sig i sin fulla längd när KFF-anfallaren försökte smeka in bollen i bortre hörnet.

Istället var det Helsingborg som fick jubla när Henrik Larsson påpassligt var framme och stötte in 1-0 i mitten av andra halvlek. I och med segern är HIF nu åtta poäng efter Kalmar FF. Visst måste guldtankarna börja smyga sig tillbaka?
- Det är 21 poäng kvar att spela om så allt kan hända. Samtidigt ser Kalmar FF och Elfsborg ruskigt stabila ut, men vi ska göra vad vi kan, säger Andreas Landgren.

Med knappt 20 minuter kvar att spela fick Helsingborg ytterbacken Adama Tamboura utvisad, vilket betyder att den viktige försvararen missar derbyt mot Malmö FF.

Helsingborg - Kalmar 1-0 (0-0) Mål: 1-0 (63) Henrik Larsson
Utvisning: HIF: Adama Tamboura (två varningar)
Domare: Markus Strömbergsson
Publik: 13 014