Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Andersson om att måla mot Dif: "Skönt, ska inte hymla med det"

Foto: TT

Försök igen

Sebastian Andersson sänkte gamla klubben Djurgården under lördagen.
- Skönt att göra mål, det ska jag inte hymla med, säger han.

Under lördagen ställdes IFK Norrköping mot Djurgården på Tele2 Arena i den allsvenska omstarten. Då fick Sebastian Andersson, som såldes till Norrköping från Djurgården inför säsongen, chansen från start efter att Emir Kujovic sålts till Gent.

Och Andersson tackade för förtroendet genom att göra matchens enda mål. Han nickade in ett inlägg i den andra halvleken.

- Det är klart att det var skönt att göra mål, det ska jag inte hymla med. Sen är det inte längesedan jag var här så man ska inte fira för mycket mot gamla lagkamrater och så, tänker jag. Så jag höll igen lite med det. Det var ändå skönt, får jag säga, kommenterar Andersson. 

Hur var det att vara tillbaka på Tele2 Arena?
- Skönt att det är nytt gräs, jag gillade inte det andra. Det var bra tryck, bra stämning och kul att träffa gamla lagkamraterna. Det var kul att spela. 

Den 24-årige anfallaren trivs i Norrköpings spelsätt.

- Det har känts bra de gångerna jag fått spela från start. Jag vet inte vad det beror på, men jag känner mig fräsch i kroppen och kommer till lite fler djupledslöpningar här än vad jag gjort innan. Vad det beror på vet jag inte, men det känns bra.

När Emir Kujovic nu lämnat ser Andersson sin stora chans att visa upp sig.

- Det är en bra spelare, nu är han borta och nu får jag försöka visa framsteg. Vi andra får försöka täppa igen efter honom, vi får jobba hårt tillsammans. Men sen ska man inte ha press på sig att man ska vinna skytteligan bara för att han försvinner. 

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson vill värva in en ny anfallare när Kujovic nu lämnat, men det kommande nyförvärvet får oavsett inte spela i den första kvalrundan till Champions League. Det får heller inte redan klara nyförvärvet David Moberg Karlsson. Det innebär att Sebastian Andersson lär få chansen från start i flera matcher framöver.

- Jag känner ingen större press så, jag tänker bara njuta av det och försöka ge allt jag kan. Jag får ta en match i taget, säger Andersson.

Se målet i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-09 kl 19:21
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER