Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Andersson om Difs Buya Turay-värvning: "Du köper dig tid fram till sommaren"

Foto: Bildbyrån.

Djurgården lånar in Mohamed Buya Turay från Belgien.
Anders Andersson ser en risk att han kan försvinna i sommar. 
- Risken är att man inte har en hundraprocentig grund på sommaren, säger C Mores expert till Fotbollskanalen. 

Djurgården meddelade i går att tidigare AFC Eskilstuna- och Dalkurd-anfallaren Mohamed Buya Turay ansluter till klubben på lån från belgiska Sint-Truidense över den kommande säsongen. Anfallaren mäktade i höstas inte med att ta en ordinarie plats i den belgiska klubben och söker nu ny lycka hos Dif i allsvenskan. 

C Mores expert Anders Andersson anser att det är en bra värvning av Djurgården. 

- Det är helt klart en intressant spelare. Han var ju faktiskt stundtals lysande i allsvenskan och även tidigare i AFC. Det är en intressant Sam Johnsson-typ om man ska förenkla det, en bra poängspelare, säger C Mores expert Anders Andersson. 

Andersson anser framför allt Buya Turay kan bli nyttig för Djurgården i omställningsspelet i framtiden. 

- Jag tycker att han kan tillföra lite i djupled och i omställningsspelet. Det var kanske inte Djurgårdens tydligaste hot förra säsongen och speciellt inte sedan Kadewere (Tinotenda) försvann. Sedan kan det vara lite skillnad på om Djurgården vill föra matcher och liknande. Han får kanske mindre ytor nu, samtidigt som det både kan vara enklare och svårare i en större klubb. 

Däremot menar Andersson att det kan finnas en risk för Djurgården att Sint-Truidense vill sälja Buya Turay i sommar om anfallaren skulle göra bra ifrån sig i allsvenskan. 

- Du köper dig tid fram till sommaren, men risken är att man inte har en hundraprocentig grund på sommaren. Det är viktigt för Djurgården att göra det bar över ett helt år, då förra året var tydligt uppdelat i två halvår. Det är viktigt att hålla hela året, säger han

Samtidigt meddelade nyligen Djurgårdens sportchef Bosse Andersson att Aliou Badji troligen säljs i januari, medan Kerim Mrabti också ser ut att lämna Stockholmsklubben. Om båda försvinner anser Anders Andersson att ett till nyförvärv på anfallssidan vore på sin plats, även om Adam Bergmark-Wiberg nyligen anslöt från Gefle. 

- Det är svårt att säga, men de behövde även en forward i fjol när Kadewere försvann och om Mrabti och Badji också försvinner, så är det givet med en till forward. 

Var tycker du annars generellet att Djurgården borde förstärka inför säsongen?
- Jag tycker väl generellt att de behöver centralt offensiva spelare. De har kantspelare och mittbackar, men man kan behöva centrala, offensiva hot. 

Publicerad 2019-01-10 kl 15:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons