Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Andersson om MFF:s tränarlösning: "Har gjort det ruggigt bra"

Foto: SCANPIX

TV4 och C Mores expert Anders Andersson tror att Malmö har hittat rätt i rekryteringen av Magnus Pehrsson.
- Daniel Andersson gör helt rätt som litar på sitt omdöme, säger Anders Andersson.

Efter att Magnus Pehrsson presenterats som ny tränare i Malmö FF var det många som på sociala medier ifrågasatte MFF:s rekrytering.

En som däremot tror att Pehrsson kan vara rätt man för klubben är Anders Andersson.

- Jag är inte jätteöverraskad. Hans namn nämndes tidigt. Jag kan tycka att Daniel (Andersson, sportchef i Malmö) lyssnar och träffar folk. Han gör helt rätt som litar på sitt omdöme. Han har gjort det ruggigt, ruggigt bra hittills. Allan Kuhn var en riktig skräll som man vågade satsa på, säger Anders Andersson.

Pehrsson har tidigare varit tränare i fem klubbar och var senast förbundskapten för Estland. Många hade emellertid förväntat sig ett ännu mer rutinerat namn.

- Jag tror Malmö känner sig extremt tryggt med ledarstaben och jag tror de kände att de vill ha in någon som funkar bra och har auktoritet, som ändå är en team player. Att hitta någon sjukt etablerad är inte lätt.

Men det känns som att han börjar i en uppförsbacke?
- Det är tufft, det är klart. Det är inte lätt att vara fotbollstränare och det är lätt att håna på förhand, säger Andersson och erinrar sig flera lyckade tränarrekryteringar som Malmö stått för de senaste åren:

- Det var inte många som var imponerade av åge hareide när han kom hit. Jag vet att Daniel och styrelsen har jobbat hårt och fått goda vibbar av Magnus.

Publicerad 2016-11-24 kl 10:59

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER