Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Andersson om nobben av Potter: "Kunde gått in djupare på honom"

Foto: Bildbyrån

Graham Potter har gjort succé i Östersund genom att ta sig till slutspel i Europa League. Men för några år sedan stod engelsmannen med på sportchef Daniel Anderssons tränarlista till Malmö.
-  Jag kunde ha gått in djupare på honom, säger Andersson till Kvällsposten.

Daniel Andersson blev sportchef i Malmö inför säsongen 2014. Ett av hans första uppdrag var att hjälpa med rekrytering av tränare till herrlaget. Efter det har han gjort två tränarrekryteringar, där den engelska tränaren Graham Potter fanns med på den senaste listan på akuella tränare.

Andersson valde dock att anställa Magnus Pehrsson istället, som idag är Malmös nuvarande tränare. Han menar dock att han kunde ha undersökt Potter lite djupare.

– Jag träffade aldrig honom faktiskt. Han fanns så klart med där. Men jag tyckte att det var lite tidigt. Det var väl fel. Men det har blivit bra ändå, säger Andersson till Kvällsposten och fortsätter:

– Vi hade också Jimmy Thelin och de båda hamnade lite i samma fack där. Att de inte var riktigt redo. Sedan fastnade vi snabbt för Mange och det känns riktigt bra.

Graham Potter har istället gjort succé i Östersund och tog laget vidare till sextondel i Europa League i november. I somras mislyckades Malmö att ta sig vidare i Champions League när de mötte Vardar i somras. Nu hyllar Andersson Potter och Östersunds framgångar i Europa League.

– Det är grymt, det är häftigt. Verkligen, säger Andersson och påpekar att han har tjatat alla de här åren på frågan om detta är bra för svensk fotboll.

Andersson menar vidare att det är fantastiskt att det finns bra spelare och bra lag i allsvenskan och att pengarna hamnar i svensk fotboll. Samt att hela allsvenskans status höjs av Östersunds succé.

– För allsvenskan som produkt är det jättebra. Vi har ett lag som blir femma i allsvenskan och går vidare och till och med var nära att vinna sin grupp i Europa League, det betyder att det finns kvalitet i allsvenskan, säger han till Kvällsposten.

Publicerad 2017-12-11 kl 16:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons