Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Andersson öppen för att sälja till MFF: ”Inget konstigt att göra det"

Flera av IFK Norrköpings spelare är eftertraktade.
Janne Andersson är öppen för att sälja till rivalen MFF:
- Ser inget konstigt i att sälja spelare till en annan svensk klubb, säger IFK-tränaren i podcasten Lundh.

Efter att IFK Norrköping vann SM-guld har det spekulerats i att klubben ska bli sönderköpt och att flera av de tongivande spelarna kan försvinna. Managern Janne Andersson är beredd på anbud men säger att ännu så länge är det lugnt även om Emir Kujovic o Co ryktas vara på väg bort.

ANNONS

- Kan egentligen inte säga någon som är hetast, det är många som är heta. Om man spolar tillbaka bandet till när vi gick in i sommarfönstret så skulle vi också bli sönderköpta var ju resonemanget.  Det var Emir (Kujovic), Totte (Christoffer Nyman) och några stycken till som det spekulerades kring och det är klart att många av våra spelare har varit bra. Men jag brukar säga; det ryker mer än vad det eldas. Det är ett bra uttryck och det är ganska lite eld, säger Janne Andersson i podcasten Lundh.

- Men det är klart att det kan blåsa upp snabbt på någon det kan det göra, men just idag ligger vi inte i någon konkret förhandling så långt fram är vi inte. Men det kan hända redan i eftermiddag så det kan gå snabbt, men just nu är det lugnt.

I svensk fotboll har det förekommit en diskussion huruvida man kan sälja till allsvenska rivaler. Malmö FF har fått kritik för att man mest plockat spelare från utlandet och enbart gjort en svensk klubbvärvning (Erik Andersson från Landskrona). Samtidigt har MFF sagt sig vilja handla i Sverige men att man får en annan prislapp för att alla vet att man har CL-pengar, och enligt vad fotbollskanalen tidigare erfarit så var Simon Gustafsson ett sådant exempel dör Häcken ville ha 35 miljoner av MFF och Feyenoord betalade runt 20 miljoner kronor.
ANNONS

Norrköpings Janne Andersson är öppen för att sälja spelare till exempelvis Malmö FF och andra allsvenska rivaler – bara klubben får betalt:

- För vår del spelar det egentligen ingen roll vem vi säljer till. Mycket handlar om vad spelaren vill och om vi får den kompensationen vi vill ha, säger Janne Andersson i podcasten Lundh.

- Man kan vända och vrida på det här, för svensk fotboll är det kanske bättre att Malmö köper spelare av oss än i utlandet, för då stannar pengarna i Sverige. Ur det perspektivet hade det kanske varit en bra grej. Sedan kan man som supporter till Norrköping undra: varför ska de gå till Malmö när vi vann guld och var bättre i år? Det är många parametrar men själva grundprincipen har jag inga problem med.

Ingen högre prislapp för Malmö än för en utländsk klubb som Feyenoord?
ANNONS
- Nu bestämmer inte jag prislappen själv, men det tror jag inte och det tycker jag inte. Frågan inte varit aktuell och inte funnits de alternativen. Återigen, vill spelaren någonstans och om detta är en klubb som han tror på och om de kommer till oss och erbjuder något så är det den värderingen man får göra. Jag skulle inte sälja en spelare till månen, för jag vill inte säga något land, bara för att få mest betalt. Jag ser inget konstigt i att sälja spelare till en annan svensk klubb men jag hoppas att spelaren vill vara hos oss när vi varit bäst i Sverige.

Hur många bud har ni haft från svenska klubbar under året?
- I år har vi inte haft några anbud. Kommenterar sällan det men i år har det inte varit några svenska klubbar som bjudit på våra spelare. Så där får du en hemlis.

Förvånad?
- Både ja och nej. Vi har ju varit bra i år och jag skulle vara besviken om någon spelare kom och sa att han ville vara i en annan klubb i Sverige. Hade inte haft något problem om han sa det förra året eller året före det men vi var bäst i år och vi var med i toppen redan i somras. Det hade varit tråkigt om en spelare då ville någon annanstans.
ANNONS

En av spelarna som bara har ett år kvar är Emir Kujovic. Vad talar för att han är kvar efter januari?
- Att han har ett avtal som är över nästa år, det är väl det som talar för det.

Janne Andersson säger att man inte har någon diskussion med Emir Kujovic om att förlänga kontraktet:

- Sen det här guldet har det varit mycket firande och vi har liksom inte suttit ned i detalj på det sättet och fönstret öppnar ju inte förrän i januari,. Men tankegångarna finns ju med att försöka förlänga och med några spelare har vi inlett försök till förlängning. Men antingen förlänger vi, eller så spelar han ut sitt kontrakt, eller så säljer vi antingen nu eller till sommaren. Det är klart skulle vi bli ernjudna tillräckligt bra pengar i januari så kan vi ju inte...Räkna lätt, säg att vi blir erbjudna 12 miljoner och vi säger nej, då kostar det oss en miljon varje månad han är här. börjar man räkna på det sättet så inser man att det är inte bra business som du säger. Men sen är det ju en värdering utifrån det sportsliga och en massa parametrar, och sen väldigt mycjket vad Emir själv vill. Men det är ju så, och det ska man vara jävligt tydlig med, att spelarna har ju ett avtal med oss….
ANNONS

Hur säljer du in att en spelare ska stanna ett år till?
- Det är svårt att säga att jag ska sälja in det för ibland kan det vara rätt att gå iväg. Jag kan ju inte argumentera emot om en spelare... vi ska ju veta att ekonomin är som den är i de andra ligorna i förhållande till Sverige, och om då en spelare har chansen att trygga sin framtid och komma till en liga som de tycker är spännande då kan jag inte argumentera för att de ska vara kvar här. Men däremot kan jag i processen innan se till så att vi har så bra avtalslängder och göra långsiktiga satsningar med spelare som gör att de vill vara här, och sen på vägen får vi kanske vara beredda på att sälja dem. Men att sitta med en spelare nu som har ett år kvar, och han får ett väldigt bra erbjudande och klubben blir erbjuden väldigt bra pengar, då ska jag och kan inte argumentera för att de ska vara kvar. Allt bygger på att spelaren vill iväg och att klubben får rimlig ersättning, då får jag acceptera situationen. tyvärr, ibland.
ANNONS

80 - Janne Andersson

Avsnitt 80 av Sveriges största fotbollspodd gästas av Janne Andersson. Han tog helt otippat IFK Norrköping till klubbens första SM-guld på 26 år och Janne Andersson berättar om tomheten efter triumfen, att jobbet inför 2016 började för flera månader sedan och att han inte vill ändra spelidé bara för att man ska ut i Europa. Dessutom talar guldtränaren om risken för att IFK blir sönderköpt, hur han ser på att sälja spelare inom Allsvenskan och sin egen framtid med bara ett år kvar på kontraktet. I podden även om vad som format honom som ledare, felsteget Örgryte, att gnället var större i Halmstad än i Norrköping och att konstgräs är rätt väg för svensk fotboll.

Publicerad 2015-12-08 kl 07:04
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto