POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Andra raka segern men Jankulovski kräver mer

Gais fortsätter att vinna. 4-0-segern senast blev nu till 2-0 mot Halmstad - utan att spela bra och med tvåmålskytten Wanderson på sparlåga.

- Jag håller med, det känns verkligen som om vi har sparkapital. Vi kräver mer av oss själva än så här framöver, säger Gais-målvakten Dime Jankulovski till FotbollDirekt.se.

- Men så spännande som det känts den senaste en och en halv veckan, så har det inte känts någon gång under mina sju år i klubben, fortsätter den 33-årige veteranen.

Två raka segrar och toppkänning är ett faktum efter 2-0 mot Halmstad på lördagen och två Wanderson-mål mot ett HBK som tidigt fick en spelare utvisad.
Men trots det har brasilianaren, liksom hela Gais, en bra bit till formen och som var spelmässigt sämre än Halmstad.

Stjärnan såg ut att gå på halvfart och hann också med att missa en straff.
Från tränarhåll fick han till och med spelmässigt underkänt av Alexander Axén i tv efter matchen: ''Han är inte ens bra i dag'', till Canal Plus.

- Det är ingen hos oss som gör någon höjdarmatch och det visar ju vilket sparkapital vi har, säger Dime Jankulovski.
- Men sådana som Wanderson och Alvaro Santos skrämmer ändå bara genom sina namn mer än många tidigare forwards vi har haft, säger Jankulovski och förstärker snabbt ytterligare bilden av ett nytt Gais.

Från premiären mot Norrköping för några veckor sedan och en start som oroade - till en attityd som låter som en toppkandidats.

- Men vi känner oss starka och vet att vi har hög kvalité och helt ärligt så hade vi ändå räknat med nio poäng efter tre matcher, nu har vi sex så vi är ändå inte helt nöjda.

Men Halmstad var spelmässigt bättre än er?
- Halmstad gjorde en bra match. Starkt att spela som de gjorde med tio man. De var bättre än oss, frågan är om det var vårt eget fel, eller inte?

Nu kom 1-0 i den 78:e minuten genom Wanderson på den där frisparken som retligt smet in tätt intill stolpen förbi HBK:s spanske målvakt Nauzet Perez.
Lite senare fick Wanderson chansen på straff sedan Alvaro Santos bokstavligt brottats ner i ett friläge - den gången räddade dock Perez mycket starkt genom att gå åt rätt håll.

Två minuter före slutet fick Wanderson öppet mål och chippade retfullt in bollen som gav avgörandet.

Halmstads utvisningar kom dels i den 12:e minuten, Joe Sise - men också i slutskedet - då Tomas Zwirgzdauskas för den ryggsäck han blev på Santos vid straffsituationen.

- Det var helt rätt att visa det röda kortet, speciellt som domaren hade betonat innan matchen att han inte ville se sådant. Det var en idiottackling, säger Jankulovski om Sises utvisning.

Publicerad 2011-04-16 kl 19:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå