POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Andreas Drugge sänkte AIK: "Gjort liknande grejer tidigare"

Trelleborg fick inte spelet att stämma i första halvlek mot AIK.
Men Skånelaget kom bättre i gång efter pausen och vann det allsvenska mötet med 1-0.

Målskytt i den 56:e minuten var Andreas Drugge som drog en AIK-försvarare, gick förbi två andra och placerade bollen utan chans för Daniel Örlund. En prestation som bländade i en match som inte hade mycket bländverk.
Andreas Drugge njöt efter matchen:
-Jag har gjort liknande grejer tidigare. Men aldrig så här snyggt med fart, teknik och allt, sade tisdagens segerskytt.

Annars var Trelleborgs farligaste chans före målet Jos Hooivelds bakåtpassning förbi sin målvakt Daniel Örlund. Bollen strök utsidan av stolpen.
Nytt målvaktslöfte
Lagets egna ansträngningar framåt blev ett skott i ribban. AIK hade också en lurig nick då bollen var på väg in i TFF-målet. Men målvakternas klubb TFF har ett löfte som heter Viktor Noring och nicken, ja den stoppade han nere vid stolproten.

Besvikna AIK:are lämnade Vångavallen. Snabbt.
-Väldigt besviken, sade Bojan Djordic.
Tränaren Mikael Stahre analys var glasklar:
-Spelidéer, rytm, vi startade på ett bedrövligt sätt, men skapade ett visst tryck tidvis. Jag tyckte vi hade kontroll på Drugge, men...ja det var en blek AIK-insats där TFF var snäppet bättre därför att de vann med 1-0, sade han.

Ett annat TFF-löfte gör sin första allsvenska säsong.
Zoran Jovanovic, 23 år och hämtad från IFK Malmö, har blicken, tekniken och passningsskickligheten.
I förra hemmamatchen hoppade han in sista kvarten. Och då kom det passningar med precision och hårdhet från hans fötter och det skapade lägen.
Som tränaren Tom Prahl då sade: "Det är länge sedan jag sett sådana passningar på Vångavallen.

Mot AIK var Zoran Jovanovic inbytt efter tio minuter.
Efter pausen bröt han bollen, slog den i djupet till Andreas Drugge som alltså fixade tre poäng och knuffade bor AIK från fjärdeplatsen där TFF nu återfinns.
Lite senare kom en Zoranpassning i en båge över AIK-försvaret. Drugge var så fri på den fria ytan men hann inte nypa fast bollen vid foten.
-Zoran gjorde en väldigt bra insats. Han har mycket i fötterna det visste vi, men nu klarade han också slitet och jobbet han skulle göra. Totalt sett är AIK starka och vi fick krama ut mycket ur laget. Det kostade på att vinna, sade Alf Westerberg, assisterande tränare.
Zoran Jovanovic, var det hans elddop? -Ja, det kan man gott säga, nu fick han verkligen bidra och det är kul att han klarade sig arbetsmässigt.

TT

Publicerad 2009-05-05 kl 22:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå