POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Anfallsbrist för MFF mot J-Södra: "Hade gärna startat Jeremejeff"

Foto: Bildbyrån

Det var planerat att Alexander Jeremejeff skulle starta för Malmö FF imorgon. En sjukdom gör istället att Mattias Svanberg spelar bakom Markus Rosenberg.
- Vem som än spelar har vi många offensivt när vi kommer upp med en trea, säger Rosenberg till Fotbollskanalen.

På fredagens träning var fyra spelare frånvarande för Malmö FF: Pawel Cibicki, Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget, och Rasmus Bengtsson. Tre offensiva spelare och en mittback, men de tre förstnämnda ska snart vara tillbaka.

Anfallsbristen mot Jönköpings Södra på lördag gör dock att Markus Rosenberg och Teddy Bergqvist är de enda senioranfallarna i truppen. Mattias Svanberg lär därför få spela bakom Rosenberg. Magnus Pehrsson säger till Fotbollskanalen att han har fått byta planer.

- En sådan spelare som Alex (Jeremejeff) hade jag gärna startat i den här matchen. Det var idén för den här veckan, oavsett om vi hade haft alla tillgängliga, för han är den som har fått minst speltid och kom efter ett antal veckor.

Jeremejeff har dock haft en längre skada och den här veckan varit sjuk. Istället kan det öppna upp för att Rosenberg ska göra sitt första mål på försäsongen. Tidigare har han mest assisterat Berget och Cibicki.

- Vem som än spelar har vi många offensivt när vi kommer upp med en trea. Det blir lättare att hitta varandra. Sedan när man blir uppspelspunkt... Många gånger har de fått chanser efter passningar från mig, säger Rosenberg.

Pehrsson har heller ingen oro över målbristen från Rosenberg.

- Han har ju inte gjort mål, tyvärr, men han har gjort assist till alla våra tre senaste mål på ett fint sätt. Han blir bättre och bättre, och han är på väg åt hållet att han sätter det presspelet och de starter i vårt försvarsspel vi vill ha.

- Sedan offensivt är han superskicklig tycker jag.

- Det märks att det inte är så långt kvar tills det ska vara på riktigt, då tror jag vi får honom lite mer av honom.

Övrigt att notera är att Andreas Vindheim får en start som högerback och Pehrsson säger att en ska räkna med att Anders Christiansen får hoppa in, danskens första match efter ha blivit skadad för ett halvår sedan. 

Preliminär startelva: Wiland – Vindheim, Nielsen, Brorsson, Safari – Wolff Eikrem, Rakip, Lewicki, Sana – Svanberg, Rosenberg

Bänk: F.Andersson, Carvalho, Hadzikadunic, Tinnerholm, Konate, Yotún, Christiansen, Vagic, Bergqvist

Publicerad 2017-03-10 kl 15:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå