POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Anfallsfrågetecken i KFF – kan Elm och Söderqvist steppa upp?

Foto: Bildbyrån

Många anfallare, men blir det några mål?
När Kalmar träningsspelar mot Strömsgodset är förhoppningen att anfallsfrågetecknen kan börja rätas ut..

Kalmar FF presterade bättre efter sommarförsäljningen av Marcus Antonsson. Resten av laget höjde sig, men det var ändå problem att hitta någon ny som kunde spela som ensam anfallare.

I torsdagens match mot Strömsgodset blir det därför två anfallare: Emmabodaduon Måns Söderqvist och David Elm som ett klassiskt kort-långt-anfallspar. Träningsmatchen är mot Strömsgodset och sänds på C More.

Båda två har ett år där de ska bevisa sig. Sommaren 2014 var Söderqvist i topp i allsvenskans skytteliga och nära en flytt till Heerenveen. Efter det har det mesta inte fungerat.

David Elm är 34 år, har en skade- och sjukdomshistorik, och tog det lugnt förra året efter ännu en hjärnskakning. David Elm gjorde dock mål i årets första träningsmatch, förlust 1-3 mot Odd. Det var hans första mål på över 600 dagar i Kalmar FF:s A-lag.

Det finns ytterligare fyra val. Papa Diouf jobbar sig tillbaka efter en långtidsskada, Edvin Crona är högt aktad men född 2000, Mahmoud Eid kan behöva ta platsen som vänstermittfältare, och Lumala Abdu hade ett svårt 2016.

Tidigare har Swärdh pratat om att han vill ha in en kvalitetsanfallare, men vad Fotbollskanalen erfarar så har KFF till en början sagt nej av ekonomiska skäl. I somras kom Eid, Söderqvist, och Henri Anier in, delvis som värvningar för 2017 snarare än 2016. Anier har dock redan lämnat.

I matchtruppen finns också Melker Hallberg, som ska hoppa in och göra sin första match i KFF-comebacken.

Så startar KFF (4-4-2): Hägg-Johansson - Nouri, Starke Hedlund, Thorbjörnsson, Larsson - Ingelsson, R. Elm, H. Hallberg, Eriksson - Söderqvist, D. Elm.

Se mötet mellan Kalmar FF och Strömsgodset i C More Fotboll och streamat på C More med start 18.30.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-02 kl 11:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå