Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Anfallskris - då blev Tamandi räddningen

Gais behövde värva en forward. Då blev en försvarsspelare räddningen. Alexander Axén valde mitt i anfallskrisen att köpa in Jimmy Tamandi och sensationellt kom det efterlängtade lyftet.

- Han har gjort stor skillnad. Det går ju inte att säga annat. Även om Jimmy Tamandi inte är en anfallare så har vi blivit ett bättre lag med honom, säger Alexander Axén till FotbollDirekt.se.

- Nu fanns det ingen anfallare ledig så det går inte att säga att vi valde att prioritera en försvarsspelare framför en anfallare. Men när vi fick chansen att värva Jimmy Tamandi så gick det inte att tacka nej.

En poäng mot Halmstad och på det två tunga segrar, derbyt mot Häcken och bortasegern mot Helsingborg ser ut att ha räddat kontraktet för Gais som nu - fyra omgångar före slutet -  har sju poäng ner till kvalplatsen.

Ett högst oväntat lyft, inte minst eftersom Gais aldrig hittade det anfallsförvärv som så länge prioriterades.
Istället gick budet till en försvarsspelare i Jimmy Tamandi och plötsligt var det som att Gais på ett högst oväntat vis hittat lösningen på sina problem.

- Ja, han har gjort stor skillnad. Han har visat stora kvaliteter och vi har inte förlorat i de tre matcher han har spelat och det säger väl någonting?! Men jag är inte överraskad. Han har hela tiden i Norge visat vilken bra spelare han är.

- Den erfarenhet han har - har varit perfekt för oss. Det hade vi redan gott om tidigare med sådana som Lundén (Jonas), Dime (Jankulovski) och Lundgren (Fredrik) och fick ännu mer av med Jimmy.

Faktorerna bakom lyftet för Alexander Axén med andra ord ett lyckat nyförvärv i kombination med erfarenheten Gais har av att ha varit i så många snarlika  situationer tidigare.

- Det är klart att det har haft betydelse. Å andra sidan är vi ett bra lag och ska egentligen inte behöva vara i den situation vi varit i.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-10-15 kl 15:42
Annons
Annons
Annons