Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ängelholm redo för allsvenskan: "Klarar oss där"

De har kallats "verklighetens Åshöjden" och har ett publiksnitt på 865 personer. Men sportsligt känner sig Ängelholm redo för allsvenskan.

– Går vi upp i allsvenskan så klarar detta laget sig kvar. Framförallt om vi får några erfarna nyförvärv, säger Ängelholms mittfältare Björn Westerblad till HD.

Lilla Ängelholm är på god väg att göra "en Ljungskile". Laget ligger tvåa i superettan på samma poäng som ettan Åtvidaberg men med en match mindre spelad. Med hela sex poäng ner till tredjeplatsen och åtta matcher kvar så börjar nu Ängelholm få allsvensk vittring.
Björn Westerblad har spelat allsvenskt för både Helsingborg och Trelleborg.
– Vi hade ett bra lag i TFF, men det har vi i ÄFF också. Därför tror jag att ÄFF skulle klara sig kvar, säger Westerblad inför dagens bortamatch mot Assyriska.

– Varje spelare har utvecklats den här säsongen. Förra året var det så att en eller några spelade bra den ena matchen, sedan spelade några andra bra matchen därpå. Nu presterar alla bra spel i alla matcherna och då når vi också resultat som stärker självförtroendet.

Ängelholm kan kosta på sig att förlora en och förmodligen också fler matcher i den superjämna superettan, och ändå gå upp. Men hur många poäng som behövs för att säkra den allsvenska platsen 2012 vill inte Björn Westerblad spekulera i.
– Det är jämt och svårt att tippa. Dessutom kan det vara dumt att sätta upp ett mål att man ska ta ett visst antal poäng. Det kan vara så att man inte behöver så många för att gå upp och det kan bli så att det krävs ännu fler poäng.

Publicerad 2011-09-04 kl 10:28
Annons
Annons
Annons