Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ångesthöst för "Peking" – men Ajdarevic räds inte superettan

Astrit Ajdarevic sitter på ett långt kontrakt och IFK Norrköping ligger risigt till. Men talangen skräms inte av tanken att följa laget ner i superettan.
– Vi har för bra spelare för att åka ner, säger han.

Det allsvenska tabelläget talar om att IFK Norrköpings sejour i finrummet kan bli kortvarig. Med bara 22 poäng på 21 omgångar ligger "Peking" på kvalplats – en ångestfylld höst är förmodligen alltså att vänta.
Senast blev det förlust hemma mot AIK med 0-1, men siffrorna kunde ha blivit betydligt större. IFK hade ingenting att sätta emot Solnalaget.

– Det mesta fungerade inte mot AIK. Vi har spelat bra i alla matcher den här säsongen förutom mot AIK. Vi försöker vara ett spelande lag, men det gick verkligen inte. Vi var lama och de förtjänade att vinna, säger mittfältsstjärnan Astrit Ajdarevic till FotbollDirekt.se.

– Jag tänker inte på tabelläget. Men det är klart, vi ligger där vi ligger och vi måste vinna matcher.

Ajdarevic hämtades av nykomlingen från Örebro inför den här säsongen.
En prestigefylld värvning och ett lukrativt avtal för talangen som har bundit sig till klubben fram tills 2014.
Vill det sig illa kan det dock bli superettan-spel nästa säsong för 21-åringen – men det är ingenting som skrämmer honom.

– Nej, det är jag inte rädd för. Jag är säker på att Norrköping är en klubb som ska vara kvar i allsvenskan. Vi har för bra spelare för att åka ner. Jag trivs också väldigt bra här med allt.

Hur tycker du att det har gått för egen del i år?

– Jag tycker att jag har gjort en okej säsong. Man kan alltid få ut mer, men när det går som det gör för laget får man ändra sitt spelsätt lite. Det är jag okej med, det handlar inte om mig utan om laget.

Härnäst väntar Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Ett hemmastarkt lag, men som likt Norrköping har en dålig poängskörd på de senaste matcherna.

– Det blir en tuff match. Det är två lag som inte har tagit mycket poäng på de senaste matcherna. Vi måste spela snabbare och skjuta mer än mot AIK. Gör vi inte det blir det svårt att vinna matcher, säger Ajdarevic.

Publicerad 2011-08-18 kl 15:14
Annons
Annons
Annons