POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Anmärkningsvärda bygget - flytande hotell till supportrar i Qatar

Foto: Bildbyrån.

Qatar arrangerar om två år VM på herrsidan. 
Då får över 1 000 supportrar bo på flytande hotell, skriver The Sun. 

Qatar arrangerar under 2022 nästkommande världsmästerskap på herrsidan, något som på många olika sätt och vis har varit och är omdiskuterat. Landet saknar bland annat ett demokratiskt system, styrs av en emir och beskrivs som en absolut monarki av utrikesdepartementet. I Qatar är homosexualitet förbjudet, pressfriheten är ytterst begränsat och landet tillämpar spö- och dödsstraff. Enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch är lagarna i Qatar diskriminerande mot invandrare, kvinnor och HBTQ-personer.

De senaste åren, kopplat till VM 2022, har det också rapporterats om situationen för Qatars omkring två miljoner gästarbetare. Långt ifrån alla jobbar med byggen av VM-arenor, men mästerskapet kräver också att annan infrastruktur i landet förbättras och indirekt jobbar många för att säkerställa att man kan arrangera turneringen. 

Nu rapporterar engelska tidningen The Sun utifrån Qatars 112 sidor långa "hållbarhetsstrategi" inför VM till Fifa, vilket Aftonbladet också uppmärksammar, att Qatar, som är ett litet land till ytan, har tvingats hitta nya lösningar för att rymma runt en miljon supportrar som förväntas besöka landet under världsmästerskapet. 

Tidningen skriver att 16 identiska hotell, 72 meter långa och 16 meder breda, kommer att byggas flytande på vattnet och att de ska drivas av solkraft. De ska samtidigt erbjuda 101 rum för totalt 1 616 gäster. De ska också ligga i närheten av arenan Lusail International Stadium, där bland annat öppningsmatchen och finalen kommer att spelas i mästerskapet. 

För två månader sedan gick man också ut med en liknande lösning för alla gäster. Två kryssningsfartyg kommer att finnas tillgängliga i Doha under hela mästerskapet med 4 000 rum till personer som kommer att besöka landet under mästerskapet. Supportrar kommer, genom olika bussar, att kunna ta sig till tågstationer, därifrån det går att ta sig vidare till samtliga åtta arenor där matcherna kommer att spelas. 

Publicerad 2020-01-22 kl 09:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå