Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ännu en anfallstalang har presenterat sig

Ungdomarna kommer på stark frammarsch i svensk fotboll. Mot Kalmar FF presenterade sig nästa yngling på allvar. 19-årige Markus Astvald såg till att punktera matchen i början av den andra halvleken.

- Ja, det kändes som om jag punkterade matchen med mitt mål. De hade ju varit på väg in i matchen lite innan, säger Astvald till FotbollDirekt.se.

Astvald, som var utanför Örebros trupp när säsongen inleddes har gått från klarhet till klarhet och fick chansen från start mot Kalmar. Han tog tillvara på den rejält och visade att även Örebro har det fint förspänt med duktiga talanger som duger i Allsvenskan.
- Jag är bara 19 år och jag hade hoppats på några enstaka inhopp när säsongen började. Men nu är jag i riktigt bra form och det bara rullar på, säger Astvald till FotbollDirekt.se.

3-1 borta mot Kalmar ser nog många som något av ett skrällresultat men enligt Astvald var det inte oväntat.
- Vi har sagt hela tiden att vi ska smyga med hela tiden. Alla andra lag ser oss som mittenlag men vi har kapacitet i laget och vi har haft som målsättning att komma topp fem. Nu kan vi bli bättre än så.

Petter Wastå bjöd på ett par av målen genom att släppa vidlyftiga returer rakt ut i planen och där fanns ingen Kalmarspelare att rensa bort.
Något som Örebro hade koll på.
- Vi hade faktiskt pratat om det före matchen att han släpper mycket returer och att vi skulle försöka hugga på allt.

3-1 mot Kalmar och i nästa omgång kan Örebro skaffa absolut toppkänning på allvar. Då väntar IFK Göteborg, troligtvis utan skyttekungen Tobias Hysén, hemma på Behrn Arena.
- Vi är starka hemma och hoppas att vi kan rulla boll mot dem med. Vi känner oss inte slagna på förhand. Det känns som en riktigt kul match att spela nu när vi har så bra form.

Publicerad 2009-09-20 kl 18:21
Annons
Annons
Annons