Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ännu inget nytt kontrakt för Elm: "Kan inte säga varför"

KALMAR. Rasmus Elm och Kalmar FF har förhandlat om en förlängning hela våren. Ännu är man inte överens.
- Jag vill inte säga varför det står stilla, säger Ulla Geertsen Elm, mamma till Rasmus, till fotbollskanalen.se.

Svensk fotbolls absolut hetaste spelare våren 2009 är Rasmus Elm och hans kontrakt med Kalmar FF går ut i höst.

Därför jobbar mästarklubben på en förlängning över 2010.
Allt för att se till att han inte går som Bosman som brorsan Viktor Elm gjorde i höstas.
- Jag hade hoppats att det skulle vara klart redan och vi är nära varandra. Vi är överens om de stora dragen och att det ska gälla ett år till, säger klubbdirektören Svante Samuelsson som annars är förtegen om förhandlingarna och klausulerna.

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att Rasmus Elms representant Martin Klette var offensiv i de första förhandlingarna och i princip ville att större delen av en eventuell övergångssumma skulle gå till hans klient.
- Det kan jag dementera, men det går mycket rykten om den här förhandlingen och jag vill egentligen inte kommentera något av det, säger Samuelsson.

Klart är att Rasmus Elm kommer att kunna få en stor del av försäljningssumman alternativt se till att Kalmar måste släppa honom vid ett visst pris.

Kontraktet går ut i höst och redan i sommar skulle han kunna skriva på för en ny klubb – och därmed gå billigt då eller gratis efter säsongen som Viktor Elm gjorde.
- Rasmus har presterat och hans kontraktssituation gör att han har en bra förhandlingssits och därmed kan han ställa krav. Det kan vem som helst räkna ut, säger Svante Samuelsson.

Rasmus Elm representeras fortfarande av advokaten Martin Klette, som inte vill uttala sig om det hela, men det är inte alls säkert att det blir så i framtiden.

Advokaten är omstridd och en granskning i Aftonbladet har gjort att familjen Elm funderar över det, enligt uppgifter till fotbollskanalen.se.
- Jag kan bara säga att han är vår agent nu, men om det blir så längre fram får vi se. Jag kan inte säga mer om det nu, säger Ulla Geertsen Elm som är mamma till Rasmus.

Hur går det i förhandlingen? - Just nu är det stillestånd i förhandlingen, men vi jobbar på att få till en förlängning med Kalmar.
Vad hindrar det? - Jag vill inte gå in på några detaljer i kontraktet och vi är ganska nära men jag kan inte säga vad det är som gör att det står stilla nu.

Publicerad 2009-03-21 kl 15:23
Annons
Annons
Annons