POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Ansedda tidningen presenterar årlig talanglista - MFF-spelaren tar plats

Foto: Bildbyrån.

Vilka har störst förutsättningar att bli framtidens största spelare?
Ansedda The Guardian har, med hjälp av journalister runtom i världen, tagit ut 60 av fotbollsvärldens största talanger.
Med på listan? Tim Prica – och Eidur Gudjohnsens son.

Den brittiska tidningen The Guardian plockar varje år ut 60 namn på spelare som är 17 år och som spås en lysande framtid i sina respektive fotbollskarriärer. Till sin hjälp använder man journalister runt om i världen som alla får skicka in bidrag och vad gäller Sveriges representant är det Fotbollskanalens Olof Lundh som bistått. Det är inte samma antal spelare från varje land - bland annat har större fotbollsnationer som Spanien och Frankrike fyra spelare medan exempelvis Danmark och Sverige har en.

Lundh har som sin kandidat valt ut Malmö FF:s Tim Prica, son till Rade Prica, och skriver bland annat i motiveringen att han ”mycket väl kan komma att kunna tävla med sin fars framgångar”.

Lundh tar också upp att Prica hyllats av tränaren Uwe Rösler.

- Han växer fortfarande, han är bara 17 år men han vill mycket, är aggressiv, jobbar hårt och kan alltid göra mål, har tysken tidigare sagt.

Med på listan hittar vi även Barcelonas supertalang Ansu Fati (ännu inte fyllt 17) som den här säsongen gjort två mål på fem ligamatcher. Dessutom tar den tidigare isländske storspelaren Eidur Gudjohnsens son, Andri Lucas Gudjohnsen, plats på listan. Den talangfulle anfallaren spelar i dag i Real Madrid.

På listan finns även en spelare, fransmannen Lucien Agoume, som enligt journalisten Stephan Ganavas, påminner väldigt mycket om en ung Paul Pogba i sin spelstil. Agoume spelar i dag i italienska Inter.

Hela The Guardians lista hittar du här.

Publicerad 2019-10-10 kl 12:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå