Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Anselmo går mot en ny vår - kan få fortsätta i HBK

Plötsligt var han bara tillbaka i startelvan. Till stor överraskning för motståndare, press och publik. Anselmos comeback lovar mer och kan öppna för en fortsättning i HBK.

Efter att ha spelat bara hälften av matcherna från start och bara gjort tre mål under 2009 hade Anselmo fallit lite i glömska i Halmstad - hos alla utom tränaren Lasse Jacobsson.
Mot Gais slängde han in honom i startelvan och brasilianaren tackade för förtroendet och visade vägen till 3-0-segern med sitt 1-0-mål.

- Han är i stort sett helt frisk men har en liten bit kvar innan han kan gå för hundra procent, säger Lasse Jakobsson till FotbollDirekt.se.

Och sköter Anselmo sina kort rätt och är hel, håller inte Jakobsson det för uteslutet att Anselmo fortsätter hos hallänningarna.
- Är det så att han gör ett bra jobb på planen, så det kan det mycket väl bli så att vi vill behålla honom också efter den här säsongen då hans kontrakt går ut.

- Får han bara vara frisk och hel är han en bra fotbollsspelare. Det tycker jag han har visat.

Återkomsten av Anselmo betyder förstås mycket för Halmstad med tanke på att Lasse Jakobsson har ännu ett alternativ att förlita sig på.
- Det är inte minst viktigt nu när vi går in i en period med fem matcher på 14 dagar, där tre av dessa är på bortaplan dessutom. Vi möter Örebro, BP och Kalmar som alla är långa resor och det sliter på spelartruppen.

Och du tänker inte ha Anselmo i "kylskåpet" som din företrädare Janne Andersson?

- Nej, absolut inte. Han är ett alternativ jag ska använda.

Publicerad 2010-04-23 kl 16:07
Annons
Annons
Annons