POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Anslöt HIF i dag - kan snart lämna på grund av klausul: "Vore det inte för vår akuta situation skulle vi avvaktat"

Foto: Bildbyrån

Helsingborg gjorde tidigare klart med Anders Lindegaard som ny målvakt.
I kontraktet finns en klausul som gör det möjligt att bryta kontraktet, något HIF nu förklarar i ett nytt uttalande.
- Vore det inte för vår akuta målvaktssituation efter Kalle Joelssons skada, skulle vi sannolikt ha avvaktat med Anders, säger ordföranden Krister Azelius till klubbens hemsida.

Helsingborg gjorde tidigare under dagen klart med den förre Manchester United-målvakten Anders Lindegaard. Målvakten ansluter på ett kontrakt fram till 2021.

- Det känns väldigt bra. Jag vet att fansen är fantastiska, att arenan är fin och att Helsingborg andas fotboll. Med det jag vill och det klubben vill känns det som en "perfect match". Jag vet hur viktig kultur är i fotboll. Det handlar inte bara om färdigheter och hur långt man kan löpa, det handlar om en kultur där man vill spela för varandra, för klubben och att vilja prestera, säger Lindegaard i en kommentar på HIF:s hemsida.

När klubben bekräftade överenskommelsen skrev de även att kontraktet kan komma att brytas i närtid på grund av personliga skäl från målvakten. Det var något Andreas Granqvist, som sitter med i Helsingborgs sportsliga råd, utvecklade för Fotbollskanalen.

- Det stämmer. Det finns personliga skäl med i bakgrunden och det innebär att om de inte skulle lösas så finns det möjlighet att bryta avtalet från vår sida. Det är så det är och det är Anders som får prata om det medialt och vi respekterar det avtal vi har, säger Granqvist.

För Helsingborgs Dagblad förklarade målvakten själv om klauslen och situationen.

– Jag vill egentligen inte kommentera det närmare. Men jag har inga andra ambitioner än att hjälpa Helsingborg under två och ett halvt år. Det är det jag vill och det är det Helsingborg vill, säger Lindegaard till tidningen.

– Det är några omständigheter som ligger utanför min kontroll som jag måste lösa först. Det är privata saker helt enkelt.

Nu går HIF själva ut och förtydligande ytterligare runt detaljen i avtalet som gör det möjligt för kontraktet att brytas. Det handlar inte om att klubben kan bryta kontraktet för att hitta en annan målvakt och dansken kan inte bryta avtalet för att gå till en annan klubb.

- ”Personliga skäl” innebär privata skäl som inte har med idrotten eller kontraktet att göra. Anders kan således inte bryta kontraktet för att gå till en annan klubb. Lika lite kan HIF bryta kontraktet för att hitta en annan målvakt. Avtalet är därmed bindande, men med en klausul som innebär att vissa privata förhållanden på Anders sida kan medföra att kontraktet inte kan fullföljas av honom och oss. Vore det inte för vår akuta målvaktssituation efter Kalle Joelssons skada, skulle vi sannolikt ha avvaktat med Anders till dess att de privata frågetecknen på hans sida var uträtade. Nu hittade vi en för båda parter acceptabel lösning, vilket vi är tacksamma för, säger ordförande Krister Azeluis i en ny kommentar på klubbens hemsida.

Lindegaard har tidigare, förutom Manchester United, spelat i bland annat Burnley, West Bromwich, Odense, Preston och Ålesund.

Publicerad 2019-07-18 kl 16:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå