POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Ansvarsfulle lagkaptenen: "Det är såna där mål jag gör"

Nils-Eric Johansson är lagkapten i AIK. Som sådan har han ett visst ansvar. Ett är att föregå med gott exempel på planen och vad kan vara bättre än att göra segermålet mot serieledarna?

- (lätt skratt) Ha ha, ja så kan man ju också se på det, säger AIK:s lagkpaten Nils-Eric Johansson är FotbollDirekt stoppar honom på Råsundas baksida, på väg hem från den match som han själv avgjort med matchens enda mål - ett mål som gör att AIK i allra högsta grad är med i den allsvenska toppstriden.

Målet var Nils-Erics andra sedan han kom till AIK. Det första kom i oktober förra året, borta mot Halmstad. Då betydde målet 1-1 men den gången blev det förlust för AIK. Den här gången gick det bättre. Han gjorde ett typiskt "brunkar-mål" i röran framför IFK Göteborgs mål.
- Det är bara den där typen av mål som jag gör. Målet mot Halmstad var exakt likadant som det här, tryckte också in den i röran från nära håll, säger Johansson.

I och med målet tätade AIK till toppstriden rejält och är bara två poäng efter serieledande IFK Göteborg. Men Nisse väljer ändå att hålla en låg profil.
-Det är bra att vi hänger på lagen däruppe och det är alltid viktigt att vinna viktiga matcher som den här. Fram till den första utvisningen tycker jag ändå vi hade ganska bra kontroll på matchen. 

Den fina kvällen är på väg att övergå i natt när vi släpper iväg Nisse men hinner med en sista fråga. Hur tufft var det därute egentligen, det såg ut att smälla på rätt bra?
-Det var faktiskt ganska lugnt som jag kände det. Det är klart det är tuffa kamper men inte så hårt ändå.

Publicerad 2009-07-13 kl 23:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå