Äntligen fick AIK jubla - trots utvisning

AIK besegrade Gefle med 3-1 och tog därmed sin första seger under försäsongen.

AIK hade stora problem med Gefle i dagens match på Skytteholm - i alla fall under den första halvleken. Men förra årets allsvenska tvåa redde ut situationen och vann till slut med 3-1.

Solnaklubben låg under med 1-0 i paus efter att Mikael Dahlberg tryckt in en boll efter en hörna i den 37:e minuten. Åtta minuter senare drog AIK:s Kwame Karikari på sig sitt andra gula kort när han tacklar en motståndare bakifrån.

Anfallaren fick dock ersättas med en annan spelare och i den andra halvleken tog AIK över totalt. Först tryckte Martin Lorentzson in ett vackert långskott från vänsterkanten, innan Daniel Gustavsson chippade in 2-1 i den 67:e minuten.

Mot slutet av drabbningen satte också Lalawele Atakora in 3-1 på volley. AIK tog alltså sin första seger för året.
Publicerad 2012-02-11 kl 14:56