POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Antonssons måltorka över - nätade på "fel" position: "Behärskar den"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Antonssons mål i spelaren ovan.

MARBELLA. Marcus Antonssons måltorka är över.
Mot Sparta Prag hittade han rätt - från ”fel” position.
- Jag vill så klart vara forward, säger han till Fotbollskanalen.

Isaac Kiese Thelin har värvats till Malmö FF och ser ut att bli Jon Dahl Tomassons val som spets längst fram. Och trots att Markus Rosenberg har lagt skorna på hyllan finns därtill ett antal välmeriterade strikers. Guillermo Molins, Jo Inge Berget - och Marcus Antonsson.

Just Antonsson hade en blytung höst där det gick troll i målskyttet och på torsdagen fick han finna sig i att spela ytterforward i Malmös 4-2-3-1-uppställning.  

Då bröts också måltorkan. Antonsson skarvade snyggt in bollen med pannan, i det bortre hörnet, på Behrang Safaris inlägg.

 - Det var riktigt gött så klart, det är alltid en lättnad efter en tyngre period. Jag avslutade ju väldigt tungt förra året med skador hit och dit och andra som tog chansen och jag fick sitta på bänken. Så det är klart att det är jätteskönt att få göra mål i dag, säger han till Fotbollskanalen.

Antonsson noterades för sex allsvenska mål i fjol, varav fem kom under första halvan. Senaste gången han nätade var mot Elfsborg i slutet av september i fjol.

Lättnaden var stor efter Sparta Prag-målet

 - Det kändes skönt att se bollen gå in, speciellt eftersom jag utgick från en lite ovan position. Jag spelade den positionen lite grann i Blackburn men det var ett tag sedan. Skönt att få visa att jag även kan spela där.

Hur känner du kring att spela där?
- I grunden är jag så klart central forward men jag tycker att jag visar mitt djupledshot fint även från denna position. Det var inte bara vid målet utan jag kommer i många fina löpningar och med lite flyt hade jag kunnat komma fri två, tre, kanske till och med fyra gånger, på grund av att jag löpte bra i djupled. Jag behärskar absolut den positionen, speciellt i det här spelsystemet där vi får vara ganska fria och det innebär inte att jag måste stå brett och få bollen på fötterna hela tiden utan man får röra sig centralt också.

MFF har ju valt att plocka in Isaac Kiese Thelin som fått mycket förtroende längst fram. Är du fine med att spela på den positionen om det är tanken?
- Jag vill vara så klart vara forward, men sedan är Isaac en helt annan anfallstyp än vad jag är. Det beror helt på hur Jon vill formera laget och vad han vill ha för spelare respektive position. Det får man ha i åtanke också, jag är inte alls samma spelartyp som honom. Jag är mer djupledsgående medan han är en stor stark targetspelare och gör det skitbra. Vi får se hur det blir, men det känns väldigt bra, vi har haft ett kanonbra läger.

Hur ser du på konkurrensen generellt?
- Det är fantastiskt. Det är utvecklande, man måste gilla läget. Spelar man i MFF så kommer det att vara så för vi har ambitionen om att vinna allsvenskan varje år och spela i Europa. Man måste se utmaningen och gilla det. Annars är man i fel klubb.

Publicerad 2020-02-07 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå