Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Är Bamse - världens starkaste björn - HIF:are?

Bamse, infälld här, framför HIF-flaggan i den nya Bamse-filmen

I nya långfilmen Bamse och tjuvarnas stad skymtar en HIF-flagga förbi. Nu är frågan: Är Bamse världens starkaste och snällaste björn HIF:are?

- Det är en hyllning till Bamses skapare Rune Andreassons söner som är HIF:are, säger filmens regissör Christian Ryltenius till fotbollskanalen.se.

Klassiska seriefiguren Bamse skapades redan på 1960-talet av Rune Andréasson och blev i julas långfilm på bio för första gången. För de som var skarpögda i biomörkret så dök ett välbekant klubbmärke upp i Bamses värld.

Från ett balkongräcke hängde nämligen en flagga med Helsingborgs IF:s märke - och som vilken nyhetsjagande redaktion som helst så ställde sig förstår fotbollskanalen.se frågan: Är Bamse möjligtvis HIF:are?

För att bringa klarhet i frågan kontaktade fotbollskanalen.se filmens regissör, Christian Ryltenius.

- Kul att det är folk som upptäckt HIF- flaggan. Det var vår art director Thomas Holm som ville hylla Runes söner, Ola och Dan Andréasson lite. Thomas visste hur mycket Ola håller på Helsingborg, därav flaggan på balkongen. Vi skojade med dem innan vi färglagt filmen att den skulle bli grönvit, så att det blev Bajen - men då hade de väl stoppat filmen, säger han.

- Ingen av oss här håller på HIF, vi har vår studio i Malmö…men det här var kul och Ola och Dan uppskattade gesten, fortsätter Christian Ryltenius.

Men hur är det då, håller Bamse på HIF?

- Nja, om vi ska ta det från grunden så är det en av filmens karaktärer som bor i just den lägenheten, nämligen Ola Grävling - och han i sin tur är baserad på Ola Andréasson.

Så, även om vi inte vet exakt vilken färg det är på halsduken i Bamses garderob så kan vi nog ana att den är rödblå. Men, det finns ju familjer och kompisgäng där lagsympatier drar åt olika håll. Kanske är den himmelsblå, eller svart och vit?

Ett annat alternativ är förstås att Bamse håller på blåvita Vikens IK från just Viken där Familjen Andréasson bodde och producerade Bamsetidningen under flera decennier.

Publicerad 2014-01-30 kl 17:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons