Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ardian Gashi stortrivs men suckar: ''Kommit tio år för sent''

Ardian Gashi har räddats kvar i Helsingborg. Men trots att han stortrivs så grämer han sig och rankar allsvenskan högre än Tippeligan:

- Ja, trots att jag aldrig har varit bättre än vad är just nu så kan jag
känna att det är synd bara att jag inte kom hit för tio år sedan, säger
han till FotbollDirekt.se.

Ardian Gashi kom förra året till Sverige och Helsingborg från norska Brann - utan några större förväntningar.

Men ett par år senare så ser han ut som ett av de största allsvenska fynden på länge - även om han själv var lite skeptisk till Sverige från början och vid ett par tillfällen varit på väg att bryta kontraktet med HIF i längtan efter sin familj som han haft kvar i Norge.
Men nu har han alltså räddats kvar; som färsk svensk mästare har han skrivit på fram till 2014. Avgörande var HIF:s hårda ansträngningar för att få hit hans familj - men också som Gashi växt i HIF.

- Jag känner ju hur jag liksom hela laget i övrigt växt med våra framgångar och ansvar. Att utvecklas som jag har gjort som 30-åring - det hade jag inte vågat tro när jag flyttade hit, säger han till FotbollDirekt.se.

Gashi igen:
- Jag är absolut bättre än någonsin. I Norge är det mest Championship-fotboll och ''kick and run''. Det är bättre fotboll i allsvenskan - jag har utvecklats så väl tekniskt som taktiskt i Helsingborg.

Men framgångarna gör också att han ångrar han inte tidigare bestämde sig för att prova på allsvensk fotboll.
De två åren i HIF har fått honom att inse att han i Norge fick ut långt i från hela sin kapacitet och karriärsmässigt förlorat en hel del:

- Ja, trots att jag aldrig har varit bättre än vad är just nu så kan jag känna att det är synd bara att jag inte kom hit för tio år sedan, säger han.

- Hade jag kommit då så hade jag säkert fått en ännu bättre karriär än vad jag har haft.

Men stjärnstatusen är det ju nu inget fel på även om du hunnit upp i 30-årsåldern...du och May Mahlangu rankas ju som seriens kanske bästa innermittfältspar.

- Klart att jag är jättenöjd, vilken kanonspelare han är. Hur bra vi är? Jag tycker ju att vi visat att vi håller internationellt och speciellt som vi spelade i en av matcherna mot Standard Liege så har vi visat vi kan. Men vi kan ännu bättre och har lärt oss mycket den här säsongen, säger Gashi och fortsätter:

- Om vi behöver förstärka? Det tror jag men det har ju å andra sidan ledningen tydligt lovat så det är jag inte orolig för.

Vilken typ av spelare behöver ni som mest få in?

- En individuellt skicklig lagspelare - men vi har också så många bra spelare redan som det är och som kommer att bli ännu bättre till nästa säsong.

Fotbolldirekt

Publicerad 2011-12-16 kl 20:25
Annons
Annons
Annons