Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Arenaanbuden inlämnade till AIK: "Hoppas att de väljer oss"

Vid lunchtid var anbuden inlämnade. Nu avgörs striden om var AIK spelar i framtiden.
- Hoppas att de väljer oss, säger Stockholmsarenans Ninna Engberg till fotbollskanalen.se.

Den minst sagt infekterade frågan har stötts, blötts, skickats på remiss och legat i långbänk under åratal hos de svartgula. Men snart stundar avgörandet. Klockan 12.00 löpte anbudsfristen ut och fotbollskanalen kan bekräfta att såväl Stockholmsarenan vid Globen som nya Nationalarenan i Solna har inkommit med förslag om att få ”Gnaget” som hyresgäst.

Precis som väntat.

Ingen representant för något av byggena vill precisera i detalj vad de tryckt på i sina ansökningar, men Stockholmsarenas Ninna Engberg (vd för Stockholm Globe Arenas) känner sig förtröstansfull. Hon hoppas att den avsevärt mindre (30 000 platser) arenan vid innerstadens södra utkant ska kunna erbjuda det AIK söker.

ANNONS

- Vi levererade vårt anbud på onsdagen och har gjort allt vad vi kunnat. Vi kämpar såklart oerhört hårt för att AIK ska välja oss, och förhoppningsvis kan den affärsmodell vi presenterar passa dem bra. Sedan vet man ju inte vad konkurrenterna har att komma med heller, säger hon.

Hur ser er affärsmodell ut?
- Ju mer pengar vi tjänar, desto mer ska gå tillbaka till klubben. Vi ser framför oss ett samarbete som känns som ett partnerskap. Vi tror att vi har en lagom stor arena för AIK, och att vi med vår kompetens och erfarenhet kan hjälpa dem på bästa sätt, säger Engberg.

I upphandlingen har AIK dock tagit hänsyn till en rad andra faktorer än bara storlek, kostnad och geografiskt läge. Saker som faciliteter för dam- och ungdomssektioner spelar också in. Liksom tidshorisonten. Ska den nya arenan bli ständig hemvist för en lång tid framöver, eller vill man bara binda upp sig för några säsonger åt gången?

På måndag öppnas både Stockholmsarenans och Swedbank Arenas anbud av en så kallad notarius publicus, en advokat som AIK hyrt in och som ska se till att allt går rätt till. Sedan bedömer en utvärderingsgrupp, bestående av styrelsefolk från AIK FF, AIK Fotboll AB och andra runt klubben, de olika förslagen. Innan slutligt beslut fattas kallas klubbens medlemmar till två separata möten, där man även får höra utvärderingsgruppens rekommendation.

ANNONS
Publicerad 2011-07-21 kl 16:30

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto