Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Årets sensation lovar - ''Vi kan vinna guld''

Häcken blev årets uppstickare i svensk fotboll. Men femteplatsen är på intet vis ett tak. Nu tror Häckens ledning att ett SM-guld är fullt möjligt.

- Vi har en bra trupp, bra ledare och en ny träningsarena, klart att vi måste sikta på att förr eller senare vinna SM-guld, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

Här spelar Kalmar FF:s SM-guld i fjol in en hel del. Det är till stor del det som fått Häcken att våga tänka så stort.
Det finns som ett före och efter det att smålänningarna visade att det är möjligt för en mindre klubb att vinna Allsvenskan.
Häcken är inte längre hjälplösa mot storklubbarna. Mer business och en helt annan proffsighet har gett resultat.

- Kalmars guld har helt klart haft stor betydelse. Det har gjort det lättare att tro att det går. Vi var på studiebesök där inför säsongen och lärde oss mycket, säger Sonny Karlsson.

- Vi har bestämt oss för att inte tjata så mycket om placeringar, utan koncentrera oss på utveckling. Men det är klart att vi till sist ska vinna Allsvenskan.

Ni tror verkligen på att kunna bli ett nytt Kalmar? - Alltså, jag vill inte verka oödmjuk men varför skulle det inte kunna gå för oss om det har gått för Kalmar? Får vi bara fortsätta att utvecklas på det här viset så måste målsättningen vara att vinna guld.

Och nog ser det ut att hålla i sig över åtminstone nästa säsong - därför att intresset i dagsläget ser obefintligt ut för det spelarmaterial som överraskade så stort med femteplatsen.

- Marknaden är ju stendöd men samtidigt så har vi ingen status ännu. Det tar tid att bygga upp. Om proffsspioner tittar på en match mellan oss och exempelvis Hammarby så tar ingen notis om våra spelare. Det är Emil Johansson, eller någon annan i motståndarlaget som är intressant.

- Men det är bara att tacka och ta emot. Vi får ju ett helt annat lugn i vår verksamhet på det här viset.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2009-12-05 kl 17:22
Annons
Annons
Annons