Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Arnasons uppmaning till MFF: Ge mig nytt kontrakt så avslutar jag karriären här

Foto: Scanpix

Försök igen

Malmö FF har fler saker att glädja sig över än ett guld. Nu säger mittbacken Kari Arnason att han vill förlänga sitt kontrakt, som går ut efter 2017. 

Efter dagens SM-guldfirande med fansen valde mittbacken Kari Arnason att, mitt i en diskussion om vad guldet betyder för honom, skicka en rejäl hint mot sportchefen Daniel Andersson.

- Jag hoppas jag får nytt kontrakt i Malmö, men vi får se vad Danne (Daniel Andersson) säger.

Du vill alltså stanna kvar?
- Ja, jag trivs riktigt bra här.

Även avsluta karriären i föreningen?
- Ja, för här är det inte bara fotbollen som gäller. Vi är alla medlemmar i samma golfklubb, där vi kör en eller två gånger i veckan. Vi är bra kamrater. Jag fick frågan om skillnaden mellan att vinna i Malmö och Djurgården, där jag vann först, men det går inte jämföras. Här är det så mycket mer gemenskap.

- Kolla på Markus (Rosenberg), han är den bästa kaptenen jag har haft i ett klubblag. Han tar hand om grejer som inte går så bra... Alla killar runt i laget, det är inte mycket negativt man kan säga om dem.

Det låter som att det är den bästa klubben du har spelat i?
- Ja, det får man säga, det får man säga.

Arnason har haft ett starkt år. Champions League-gruppspel, EM med Island, och SM-guld. Det här var hans andra SM-guld, då han hade det tidigare nämnda med Djurgården.

- Det har varit speciell tid i Malmö. Vad kan man säga? Med Island var det väldigt speciellt personligen, för Island har aldrig varit i ett mästerskap tidigare, men även för klubbkarriären har det varit mycket bra. I England har det var League One- och League Two-succé, men inte på en sån här nivå. CL är bland mina bästa minnen som fotbollsspelare. Nu är vi tillbaka där.

Hur var matchen igår mot Falkenbergs FF då?

- Det var inte nervöst, men mycket koncentration i omklädningsrummet. Jag tror aldrig jag har sett sådan koncentration innan. Självklart har vi det varje match, men det var speciellt igår. Alla visste de skulle prestera till max.

- Vi vann SM-guld välförtjänt. Nu har vi sju poäng ner, vi hoppas vi kan köra till 13 poängs ledning men vi får se vad som händer.

Publicerad 2016-10-27 kl 19:33
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER