POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Arneng borta två månader: "Känns ändå som ett positivt besked"

Johan Arneng är knäskadad och missar två månaders spel.
Ändå är mittfältaren lättad.
– Jag var beredd på det värsta, säger han till fotbollskanalen.se.

På måndagen fick Syrianskas stjärnförvärv beskedet efter smällen i segermötet med Norrköping under helgen. Ledbandet är delvis av – och läkarna förutspår en konvalescens tid på uppemot två månader.

- En ytlig bristning på det inre ligamentet på hans högra knä. Det kommer att ta ungefär sex veckor innan han är tillbaka. Nu blir det rehab i fem veckor ungefär, säger läkaren Jimmie Daoud till fotbollskanalen.se

Ändå tar Arneng nyheterna med jämnmod när fotbollskanalen.se når honom.

- Det känns positivt, för jag var beredd på det värsta. Jag har haft svårt att gå i dag och det har gjort väldigt ont bara jag rört vid det skadade knäet. Så i det stora hela är jag nöjd över det jag fått veta i dag. Jag hade ju räknat med att menisken var tilltygad också, och att det skulle behövas operation, säger Arneng.

Lite tur i oturen menar du?
- Ja, den känslan har jag faktiskt. Så illa som det kunde ha varit är jag glad över det här relativt lindriga, och att ledbandet trots allt håller ihop någorlunda.

Johan Arneng konstaterar dock att tidpunkten för bakslaget var mycket oläglig. Precis när Syrianska börjat spela upp sig och plocka poäng i allsvenskan.

- Det är klart att det är så. Man vill ju vara med i matcherna, det är därför man tränar så hårt och ger allt hela tiden. Men sådan är idrotten och det får man acceptera. Gräver man ned sig tror jag att det tar längre tid att bli frisk igen, säger 31-åringen.

Hur blir din rehab nu?
- Jag börjar redan i dag och kör lite övningar som ska få upp rörligheten. Sedan blir det en vända till sjukhuset där de ska ge mig ett program att följa. Det är bara att sätta igång, säger Arneng.

Publicerad 2011-05-23 kl 16:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå