Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Arneng hjälte men dissar alla Gefle-hån

Skräll i premiären mot Blåvitt. Nu illa ute mot hånade Gefle – men poängräddaren Johan Arneng vägrar dissa.
- Verkligen. Det handlar ju om att vinna och Gefle gör det jävligt bra, säger Arneng.

2-1-segern mot IFK Göteborg av så förbisedda Syrianska kan ha gett fler positiva rubriker än under hela fjolåret.I dag riktigt kall vardag, så mycket helg den här fredagen nu än är. Syrianska såg ut att gå mot en uddamålsförlust på Strömvallen i Gefle innan kvitteringen kom efter knappa timmen där Johan Arnengs frispark styrdes i mål av hemmalagets Linus Malmborg. Självmålet, en nick in i egen bur, räddade Syrianska från en snöplig förlust efter ”Real-skrällen” i premiären. Nu istället angenäma fyra poäng på två matcher och en andraplats.

- Spontant så var det ju ingen stor fotbollstillställning men Gefle är svåra och alla lag kommer att få problem med Gefle i år, speciellt på Strömvallen, säger Johan Arneng till FotbollDirekt,se.

Men att ondgöra sig över defensiva Gefle, likt MFF-spelare efter premiären – det vägrar Arneng att göra. - Jag har varit med i för många år för att känna frustration. Verkligen. Det handlar ju om att vinna och Gefle gör det jävligt bra. Det är för mycket bla bla om hur Gefle spelar, fortsätter han.

Hur viktigt var det för er att inte förlora för att skrällen mot IFK Göteborg verkligen ska vara värd något?

- Viktigt, speciellt eftersom vi slog ett lag som Blåvitt. Men mest för att det är viktigt för oss överhuvudtaget med en bra start. Alla har väl tippat oss som nummer 16?

Ångrar du nu att du likt Helsingborgs Erik Edman förra året gick ut så hårt och dömde ut era chanser tidigare i vinter…?

- Nej, men det där har ju blivit så fel. Jag var helt rätt ute och om ni journalister bara läser den artikeln så handlar det om att jag trodde att vi skulle ha noll procents chans att klara oss kvar med det lag vi då hade i januari – det handlar inte om det lag vi har i dag. Vi har väl fått in knappt tiotalet spelare sedan dess.

Är du lite lättad över att ni gjort resultat så direkt?

- Lättad är väl fel ord men det är klart att det är skönt för oss att prestera direkt och visa att vi håller.

Publicerad 2012-04-06 kl 20:27
Annons
Annons
Annons