POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Arneng lämnar Djurgårdens styrelse: "Hade gärna suttit kvar"

Foto: Bildbyrån.

Discovery tar över sändningarna av allsvenskan.
Därför lämnar nu experten Johan Arneng sin styrelseplats i Djurgården.
- Jag hade gärna suttit kvar, säger han till Fotbollskanalen.

Från och med i år tar Discovery Networks Sweden över sändningarna av allsvenskan och superettan på herrsidan. En som är en del av tv-kanalens expertstab är den tidigare Djurgården-spelaren Johan Arneng. Arneng har även sedan 2017 suttit i Djurgårdens styrelse och valdes så sent som vid det förra årsmötet, våren 2019, in på två nya år. 

Men i och med att hans arbetsgivare nu tar över sändningarna av allsvenskan och att Arneng då kan hamna i en intressekonflikt så lämnar han sitt styrelseuppdrag. 

- Jag kliver av vid årsmötet i mars. Det har kommunicerats sedan tidigare med valberedningen, sedan ett och ett halvt år tillbaka, att skulle det bli så (att Discovery skulle sända) så kan jag inte sitta kvar i styrelsen. På den vägen är det. Det har haft lång tid på sig att hitta ett nytt namn, säger han till Fotbollskanalen.

Var det ett svårt beslut?
- Svårt beslut så till vida att jag tyckt att det varit väldigt kul att sitta i styrelsen och jag har lärt mig mycket på det. Att få jobba för Djurgården har varit väldigt givande. Samtidigt så måste jag tjäna pengar någonstans också så på så sätt var det inte ett svårt beslut, men jag hade gärna suttit kvar i styrelsen.

Var det du själv som kom fram till att var ett problem?
- Jag kommunicerade med valberedningen tidigt och det var också så att Discovery visste om att jag sitter i styrelsen. Det pratade vi om tidigt så det var inga konstigheter.

Djurgårdens årsmöte hålls i mars. 

Publicerad 2020-01-02 kl 15:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå