POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Arneng: "Vi ska först och främst överleva"

Johan Arneng känner sig nöjd med sitt klubbval - Syrianska.
Men någon högre tabellplacering tror han inte på.
Det är bottenstrid som gäller.

- Det känns jättebra och helt rätt nu. Det finns ett gäng yngre killar i laget som jag inte hade någon koll på innan, men som har överraskat på mig och är klart intressanta, säger Johan Arneng till FotbollDirekt.se.

- Men det känns samtidigt som att vi inte har råd med alltför många skador. Vi ska först och främst överleva och klara kontraktet.

Efter två träningsveckor känner Johan Arneng att han kommit in i Syrianska. Södertälje-klubben tog hem Arneng i en dragkamp mellan fyra klubbar, där Lilleström och Ålesund fanns med i Norge och Norrköping i Sverige.
I slutändan stod det mellan Syrianska och Lilleström, men den tidigare Ålesundsspelaren valde bort större pengar för Sverige.
Och han känner sig nöjd med sitt val - den familjära stämning som sägs finnas i Syrianska är ingen myt, säger Arneng.

- Nej, det är verkligen så. Förutom Raufoss i Norge är det här den minsta proffsklubben jag spelat för. Men det finns en charm i det också, det är en liten klubb med stort hjärta. Och jag gillar det jag sett av tränaren Özkan (Melkemichel). Han brinner verkligen för det här.

Johan Arneng vill tona ner förväntningarna på nykomlingen, som av flera experter utsetts till Silly Season-vinnare genom profilvärvningar som just Arneng och Sharbel Touma.

- Jag fick höra siffrorna på Syrianskas omsättning och jämfört med klubbar som Malmö och Göteborg är det ju inte mycket. Ingen kan begära att vi ska komma högt upp i tabellen.

Men trots att Arneng själv inte tror på bättre än bottenstrid så saknar han inte motivation och är långt ifrån att varva ner.

- När jag gick till Ålesund var det också överleva i högsta serien som gällde, men sen tog vi ett cupguld andra året och slutade fyra förra säsongen. På sikt kan det här bli bra också.
- Jag har två år här nu och känner mig väldigt fräsch i kroppen. Jag kan mycket väl ta en flytt utomlands igen, vi får se hur jag känner mig om två år.

Publicerad 2011-01-15 kl 16:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå