POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Arvidssons framtid i Helsingborg osäker – afrikan kan ersätta

Magnus Arvidsson lånades till Helsingborg i år. Men kontraktet går snart ut och det är osäkert om anfallaren blir kvar. Nu är en forward från Zimbabwe på provspel i klubben.

36-årige Arvidsson lånades av Halmstad, i första hand som en backup till Henrik Larsson och Rasmus Jönsson. Men skador har stört den rutinerade anfallaren som inte ens funnits med på bänken i år. Nu kan det mycket väl bli så att Arvidssons tid i klubben är över.

- Magnus har problem med en knäskada. Det går i vågor, ena dagen ser det bra ut för att vara sämre igen nästa. Han har två veckor kvar där han tränar med oss sedan gör vi en värdering tillsammans med Magnus, säger sportchefen Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Helsingborg har förberett sig om det skulle bli så att Arvidsson inte blir kvar. 32-årige zimbabwiern Gilbert Mushangazhike är på provspel hos tabelltvåan.

- Det kan eventuellt vara en ersättare för Arvidsson. Vi har ett väldigt bra anfallspar men vi måste fortsätta vara slagkraftiga även om det skulle hända dem nåt. Men oavsett vad som händer är jag inte orolig. Vi har Tobias Holmqvist och mittfältarna René Makondelé och Erik Sundin som kan spela i anfallet.

Mushagazhike kom till tyska FC Köln som ung talang. Men det blev ingen succé och redan efter två år i Tyskland återvände han till Afrika. Det har även blivit en sejour i Kina. Helsingborg fick upp ögonen för anfallaren när de mötte honom på ett träningsläger i Sydafrika tidigare i år.

- Vi såg att det var en bra spelartyp. Han är bra som targetspelare men är även en bra djupledsspelare. Dessutom har han ett bra CV.

Anfallaren är för närvarande en fri spelare. Han kommer att träna med klubben fram tills U21-uppehållet, därefter kommer klubben att ta ett beslut.

Publicerad 2009-05-21 kl 14:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå