POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
51v

Asaad lämnade Bajen - ännu klubblös: "Inte jobbigt - men hade velat ha en klubb"

Foto: Bildbyrån.

Rebin Asaad lämnade Hammarby vid årsskiftet.
Mittfältaren är ännu klubblös och väntar in rätt erbjudande. 
- Det är inte jobbigt, men självklart hade jag velat ha en klubb, säger han till Fotbollskanalen.

Rebin Asaad, 24, hade i fjol en tuff säsong i Hammarby. Mittfältaren fick under våren inte speltid i allsvenskan och blev under hösten utlånad till Frej, där det blev fem framträdanden i superettan. Vid årsskiftet gick 24-åringens kontrakt ut med Hammarby och sedan dess har mittfältaren varit klubblös.

Asaad berättar nu att han senaste tiden hållit igång på egen hand i Malmö och att han väntar in ett bra erbjudande för att skriva på för en ny klubb. 

- Jag har varit nere hos familjen i Malmö och har försökt att köra på själv. Jag har haft ett eget schema som jag kört på inne i gymmet och ute på planen. Jag har försökt fokusera på det nu när jag varit klubblös, säger han till Fotbollskanalen. 

- Det är inte jobbigt, men självklart hade jag velat ha en klubb. Det är som det är. Jag har inte bara velat ta en klubb, då vi är inne i februari månad, så jag väntar in något bra som passar. Jag vill inte ta det första bästa. Jag vill hitta något bra som passar mig, fortsätter han. 

Mittfältaren berättar att han inte var intresserad av en fortsättning i Frej och att han haft lite intresse från klubbar i Skandinavien och i Mellanöstern.

- Jag vet att jag har haft intresse i Sverige och i grannländerna, men framför allt från länder i Mellanöstern. Det har dock inte varit klubbar som intresserat mig jättemycket. Det känns bättre att vänta på något annat och hoppas att det dyker upp, säger han. 

Asaad har tidigare representerat Irak i landslagssammanhang och har därmed ett känt namn i den delen av världen. Däremot vill han helst fortsätta karriären i Sverige eller i Skandinavien. 

- Jag var där nere med landslaget och fick ett litet namn i arabländerna, så jag hade självklart kunnat tänka mig det, men då ska det ändå vara en klubb jag tror på och som har en bra plan, samtidigt som ekonomin ska vara bra om man ska flytta dit. Det är i sådana fall ekonomin man tänker på mest, säger han. 

- Just nu är jag öppen för det mesta, men jag hade helst velat stanna kvar i Sverige och Skandinavien. Det är i varje fall så som det känns just nu, fortsätter han. 

Vilken nivå ser du dig själv på i Sverige?
- Det spelar inte så stor roll just nu om det är allsvenskan eller superettan. Jag kommer från ett år där jag inte spelade mycket och där det inte riktigt blev som jag tänkte mig. Jag vill bara komma tillbaka och spela matcher. Jag vet inte var, men jag vet att jag har kvaliteter och tror på mig själv. Vi får se. 

Tävlingssäsongen är redan igång. Är du stressad över din situation?
- Nej, jag har inte stressat upp mig eller så. Det är några veckor kvar, men självklart letar jag. Jag vet inte när jag hittar en ny klubb. Det kan vara i morgon eller i nästa vecka. Jag hoppas på att hitta en klubb som passar mig bra och där jag kan spela och utvecklas.

Publicerad 2019-02-28 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå