POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Asbaghi frustrerad efter förlusten: "Börjar bli tjatigt - vi framstår som väldigt naiva"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Poya Asbaghi

GÖTEBORG. 4-1-förlusten borta mot Häcken svider för IFK Göteborg.
Och tränaren Poya Asbaghi är rejält besviken över de misstag som ledde fram till nederlaget.
- Vi framstår ju nu som väldigt, väldigt naiva, säger Asbaghi.

IFK Göteborg ligger kvar på en elfteplats i den allsvenska tabellen. Laget föll med 4-1 borta mot Häcken under måndagen, efter att bland annat spelat bort bollen kort före två av hemmalagets mål.

- Vi är sjukt besvikna över resultatet. Jag tycker att det var en ganska jämn match överlag i den första halvlek. Vi har pratat ganska mycket den här veckan om att vinna boll och vända spel, dels för att det är ett sätt att såra Häcken och samtidigt ta bort mycket av det Häcken har. De är fantastiskt bra när de får omställningsytor och får vinna boll högt. Att 1-0 kom till på det sättet, att vi vann boll, slog tre kortpassningar inom en väldigt tajt yta utan en tanke på att vända spelet är en sjukt stor besvikelse, säger tränaren Poya Asbaghi.

- Sen var det inte nog med det och vid nästa bolltapp (2-0) tycker jag att man ska klandra bollhållaren (Carl Starfelt) mindre, även om det så klart är en farlig passning att slå. Det handlar mer om att vi hade behövt göra oss aktiva och visa oss. Det gjorde vi inte. Det är ett litet signum för vår säsong. Matchen är lik vår senaste mot Elfsborg och det börjar bli lite tjatigt. Vi framstår ju nu som väldigt, väldigt naiva. I andra halvlek kom vi ut med energi, men det blev tufft. Vi fick en frispark emot oss och så 3-0, boom. Men sen när vi väl vände spel i andra halvlek så skapade vi målchanser och det är väldigt synd att vi inte gjorde det frekvent matchen igenom. Häcken är alldeles för bra för att inte utnyttja misstag. Det är få lag man hellre vill ligga under mot än Häcken, tillsammans med de vi möter på torsdag (AIK) är Häcken kanske tuffast att ligga under mot. För går man framåt får Paulinho och de andra spelarna ännu mer yta.

På frågan om det finns saker som Asbaghi kan göra att för att undvika att laget ska se naivt ut svarar tränaren:

- Klart det gör, det är jag som är tränare och ansvar. Det jobbar jag med varje dag. Det handlar om att hela tiden värdera vart man gör vad. Ibland spelar vi fotboll likadant i eget straffområde som i offensivt straffområde. Det är de grejerna vi hela tiden går igenom på träning, på video och individuellt med spelare. Det är så klart en process, en jäkla process tydligen. För vi gör fortfarande misstag.

Blåvitt är inne i en tuff vecka.

- Jättetuff, så klart. Vi hade Häcken borta nu, vi möter AIK hemma och Hammarby på bortaplan. Det är tuffa, väldigt tuffa matcher. Samtidigt, Häcken vann nu men vi har visat tidigare att vi kan stå upp mot bra lag och det finns ingenting som säger att vi inte kan göra det på torsdag mot AIK.

Om det som händer runt omkring klubben, som framför allt handlar om magasinet Offsides granskning av sportchefen Mats Gren, säger Asbaghi:

- Typisk Blåvitt-vecka, inget nytt under solen. Alla har ju skrivit om oss sedan dag ett egentligen. Det är ingenting nytt.

Om hur den situationen påverkar Asbaghi svarar han:

- Inte ett dugg.

Publicerad 2018-09-24 kl 22:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå