POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Asbaghi om Blåvitts trupp: ”Totalt sett lite tunn"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. IFK Göteborgs huvudtränare Poya Asbaghi är nöjd med Blåvitts första träningspass år 2020. Men han hymlar inte med att han tycker att truppen är lite tunn i nuläget.
- Det är ingen hemlighet att det inte kryllar av mittbackar, säger han till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg hade en lugn första träning och kommer framöver att göra tester för att se var spelarna står rent fysiskt. Det handlar med andra ord om en mjukstart.

- Det är väldigt roligt att vara i gång! Skönt med ledighet, men de sista dagarna satt man nästan bara och väntade på att få sätta i gång och få träffa alla spelare och ledare, säger Poya Asbaghi.

Han är tillfreds med det han såg spelarna utföra i Prioritet Serneke Arena.

- Det syns att det är en grupp som tar hand om sig själva på ett bra sätt under ledighet och att spelarna har följt de scheman som de har fått. Det såg bra ut för att vara första träningen måste jag säga, säger han.

Enligt IFK-tränaren handlar det först och främst om att aktivera kropparna.

- Sedan ska vi repetera vårt arbetssätt och hitta tillbaka till våra roller. När vi har gjort det är vår förhoppning att vi ska jobba på att ta spelet vidare ytterligare och jobba på en del detaljer som vi kan bli bättre på, säger han.

Målet med försäsongen är alltså att Blåvitt ska hitta tillbaka till sitt spel och samtidigt också utveckla det.

- När första cupmatchen och första allsvenska matchen sätter i gång ska vi kunna vara lite längre fram än vad vi var vid motsvarande tid förra året, säger Poya Asbaghi.
Han tycker att nyförvärvet Alexander Jallow såg väldigt pigg ut.

- Man ser att han är otroligt bekväm med båda fötterna och att han har bra teknik. Det ska bli jättekul att få jobba med honom, säger han.

Den långsiktiga målsättningen är att Blåvitt senast år 2022 ska slåss om en Europaplats.

- Vår målsättning är ganska tydlig. Det handlar om den totala målsättningen om att över tid hitta tillbaka till dit vi vill. Det handlar inte bara om i år utan det är vår målsättning fram till 2022, säger Poya Asbaghi.

Vad vill ni göra bättre i år om du jämför med förra året?
- Det får vi se. Det är inget jag vill kommentera nu utan det är saker som vi har identifierat för oss själva och som vi kommer att jobba på. Det är lite av varje. Vi gör massvis med saker bra men vi har också massvis med saker att utveckla. Det är små detaljer inom varje område skulle jag vilja säga.

Är du nöjd med truppen just nu?
- Vi är nöjda med spelarna som är här men om man tittar totalt sett så är vi lite tunna och det är klart att vi ser över ytterligare förstärkningar. Det kryllar till exempel inte av mittbackar i truppen. Det är ingen hemlighet. Det kan komma in en mittback, säger IFK-tränaren.

Publicerad 2020-01-08 kl 14:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå