POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Asbaghi pikade Häcken - Karlssons svar inför heta derbyt: "Varit starkare på det i många år"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Poya Asbaghi i spelaren ovan.

"Ett lag som kommer spela med sina talanger och ett annat som sätter sina på bänken". 
Nu ger Sonny Karlsson svar på Poya Asbaghis pik inför derbyt. 
- Vi har väl varit starkare på det i ganska många år, säger Häckens sportchef till Fotbollskanalen. 

IFK Göteborg och BK Häcken är efter en tredjdel av årets allsvenska säsong båda med och slåss i toppen av tabellen. Häcken är tvåa med en poäng upp till Malmö FF i serieledning, medan Blåvitt är fyra med tre poäng upp till Skånelaget. Därmed väntar ett hett Göteborgsderby mellan två topplag på lördag på Bravida Arena. 

Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi fick, efter måndagskvällens kryss mot Hammarby, frågor om derbymatchen och riktade då en pik mot rivalen. Efter en fråga om det är dags att ändra på att Häcken varit bäst senaste åren, så svarade tränaren så här:

- Som lag har de haft bättre tabellposition, men bäst i stan kan definieras på olika sätt. Vi är bäst i stan på att vara Göteborgslag. Det är ett lag som kommer spela med sina talanger och ett annat som sätter sina på bänken. Det är Göteborgs lag mot Häcken i princip, sa han till C More.

När Fotbollskanalen ringer upp Häckens sportchef Sonny Karlsson, så tar han Asbaghis pik med ro.

- Han ställer väl sig i ringhörnan - och det är ju derby på gång. Det är väl kul att han gör det, skrattar Karlsson.

Står du i andra ringhörnan eller håller du dig utanför?
- Nja, jag vet inte. Vi har varit bra på det i många år (släppa fram och förvalta unga spelare), medan de har kört sitt race med mer pengar än oss. Nu har de inga pengar och då blir de tvungna att slänga in dem och det har de haft framgång med. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera. De har varit jätteduktiga. Det är även många killar som vi känner, då de går i gymnasiet med våra gubbar, så vi har mött dem i juniorlag och i andra sammanhang med våra lag, säger han. 

- Vi har väl varit starkare på det i ganska många år, om man nu pratar unga spelare som spelat och tagit sig vidare. Det var de bra på förr och nu har de kanske fått en ny era, så det är bara att gratulera dem. 

Karlsson håller därmed inte med Asbaghi om att alla Häckens unga talanger enbart sitter på bänken. 

- Nej, det är väl lite oödmjukt att säga det på det sättet. Vi har snurrat med ett par spelare på planen hela året och det är våra egna. Om de hade haft ett par spelare friska till den här matchen som de inte hade, så hade de kanske inte haft så många på planen i en match. Han får gärna välja att prata på det sättet, men vi är ganska stolta över vår akademi och det kommer fler den vägen. 

Hur ser du generellt sett fram emot derbyt?
- Det är skitkul, verkligen kul! Jag vet inte om det är första gången någonsin som vi ligger högt upp tillsammans på det här sättet när vi möts, så det är jäkligt roligt att få ta emot dem på Bravida på lördag. 

Vad betyder det för Göteborgsfotbollen att Häcken och Blåvitt just nu slåss i toppen?
- Jag tror att det är bra för oss också att det skrivs om det. Det är ju ändå så att Blåvitt är det stora varumärket i stan. Det är därför vi alltid säger att vi jagar dem för att vi kanske en dag i framtiden, oavsett hur lång tid det nu tar, kan vara ett draglok också. Vi är medvetna om att många Göteborgare historiskt sett håller på dem, men de är välkomna till Hisingen för att få en bra fajt. 

Göteborgsderbyt börjar klockan 16.00 på lördag och sänds på C More Fotboll och streamat på cmore.se. 

Publicerad 2019-05-21 kl 18:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå