Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
14v

Asbaghis attack efter uppgifterna: "Hittar på information"

Foto: TT.

Enligt GP får Poya Asbaghi sparken.
På tisdagen ledde tränaren laget och ställde efteråt upp och svarade på frågor.
Enligt tränaren har tidningen ”hittat på information”, det säger han till Sportbladet.

Under måndagskvällen rapporterade Göteborgs-Posten att IFK Göteborg planerar att sparka Poya Asbaghi och i stället ersätta tränaren med Jonas Olsson och Hjalmar Jonsson säsongen ut. IFK svarade på artikeln ett par timmar senare genom att gå ut med ”en kraftig dementi” av det som rapporterades.

- Jag har inte fått sparken och har inga ytterligare kommentarer, sa Asbaghi till GT på måndagskvällen.

På tisdagen ledde han lagets träning och efteråt fick han åter svara på frågor kring uppgifterna om att han får lämna sitt jobb. Asbaghi valde då att kritisera reportern bakom artikeln, som efter mötet med Trelleborg skrev en krönika om att Asbaghis tid i Blåvitt borde vara över:

- Jag har inga problem när någon kritiserar mitt arbete. Folk har rätt att föra fram kritik. Men jag tycker att det är olyckligt att den här branschen fungerar så att om en journalist efter en match tycker att jag ska lägga ned så blir det så viktigt för den personen att visa att den har rätt. Det trumfar allt för den personen, till och med trovärdigheten, säger han enligt Sportbladet.

- Det blev en artikel efter matchen mot Trelleborg där man säger att jag ska avgå. Samma journalist hittar på uppgifter om att jag har fått sparken. Ska det gå så långt att man hittar på information för att förstärka sin tes? På det sättet tycker jag att man kan hantera det bättre. Framför gärna kritik, men kom inte och följ upp det med “hittepå-fakta” för att du ska få bekräftelse.

Ulf Niklasson är sportchef på Göteborgs-Posten och han säger så här om Asbaghis kritik:

- Han får givetvis tycka vad han vill om våra uppgifter, det står honom fritt att göra. Samtidigt känner jag mig trygg med de uppgiftgerna som vi har och det var därför som vi valde att publicera de uppgifterna sent i går kväll, säger han till Fotbollskanalen.

Efter tisdagens träning så ville inte Asbaghi svara på frågor från GP.

- Det är naturligtvis inte bra. Det är klart att vi naturligtvis måste få tillgång till att ställa frågor, säger Niklasson som samtidigt menar att han inte uppfattat det som en bojkott från IFK - och han tror inte heller att parterna hamnar i det läget.

En av de som uppgetts ta över, Jonas Olsson, valde under tisdagsmorgonen att ducka alla frågor kring GP:s artikel.

- Jag kan inte kommentera någonting, säger han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-10-09 kl 12:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons